Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Конзумација КИМА може драстично убрзати процес ГУБЉЕЊА МАСТИ: Резултати нових студија дошли до запањујућих резултата

Редовна конзумација кима може убрзати процес мршављења и до три пута

1666092297_pexels-furkanfdemir-6310161.jpg
Фото: Pexels
Oglas

Научници са Института медицинских наука у Ирану "Схахид Садоугхи" открили су да особе које сваког дана поједу кашичицу млевеног кима чак три пута брже губе на тежини од људи који су на дијети, али не конзумирају тај зачин.

У истраживању је учествовало 88 жена с прекомерном тежином. Све жене су током истраживања смањиле дневни унос калорија за 500 и пратиле савете о здравој исхрани.

Половина испитаница је свакодневно јела 3 грама кима у праху, умешаног у немасни и незаслађени јогурт.

Након три месеца, група која је конзумирала ким смршала је више, наиме, испитанице су у просеку изгубиле 1,5 килограм више од жена које нису конзумирале ким. Осим тога, за чак 14 посто им је био смањен удео масти у телу.

Жене које нису јеле ким изгубиле су око пет килограма, а удео масти спустиле за 4,9 посто.

Прочитајте још: Брза ДИЈЕТА: Састоји се од две намирнице које већ имате код куће. а помоћи ће вам да смршате ДВА килограма за само три дана

Тај зачин помогао им је и значајно да спусте количину лошег холестерола. Научници овај учинак објашњавају тиме што ким садржи обиље фитостерола, који имају способност апсорпције холестерола, а садржи и материје које убрзавају метаболизам.

Резултати су се показали и код жена које нису мењале исхрану

У истраживању објављеном у часопису "Пхyтотхерапy Ресеарцх" учествовало је 70 физички активних жена које су имале прекомерну телесну масу или биле претиле, а током истраживања нису мењале начин исхране и телесну активност. Групи која је 90 дана користила ким опсег струка се смањио за 6 цм.

Резултати су показали да узимање 30 мл дневно воденог екстракта кима (Царум царви Л.) у облику додатка исхрани у раздобљу од 90 дана доводи до смањења опсега струка за 6,2 цм и смањења опсега бедара за 5,4 цм, у односу на плацебо групу, наводи Мисс7здрава.

Научници ове резултате приписују комбинацији антимикробног, антиоксидативног и антиупалног деловања екстракта кима, заједно с утицајем на смањење апетита.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas