· · Коментари: 0
ГНУСНО

Маргарити је муж одсекао обе руке и бацио у снег: Лекари су учинили немогуће - ево како данас изгледа (ФОТО)

Маргарити Грачевој из Русије, бивши муж Дмитри одсекао је обе руке 2017. године.

1611484219_margarita.png
Фото: Принтскрин / јутјуб / Јулка Гамес Исраел 2020

Пре две године, супруг Грачеве одсекао јој је обе руке, остављајући 27-годишњу мајку двоје деце унакаженом за живот.

Прочитајте још: (УЗНЕМИРУЈУЋЕ ФОТОГРАФИЈЕ) ПРЕТУЧЕНА СРПСКА ПЕВАЧИЦА: Маснице и подливи по лицу

- Још увек имам болове. Боли ме и боли, али навикнете се на то - рекла је Грачева у свом дому у Санкт Петербургу, савијајући прсте на вештачкој руци која је причвршћена за десну руку на зглобу. Црни прсти и сребрни зглобови дају уређају, немачке производње, готово скелетни изглед, али довољно је спретан да Грачева ухвати мале предмете -после извесне праксе.

Закон још није донет
- Сада нема закона - ништа не постоји - рекла је Грачева. Помоц́ постоји само ако има премлац́ивања или мртвог тела. Не знам колико још трагичних случајева мора да се догоди да би се то променило.

Прочитајте још: Нашминкао се, па извршио ГЕНОЦИД: Овај човек је знао да се ПРОМОВИШЕ и пре друштвених мрежа

У међувремену јој је лева рука умотана завојем и такође је очигледно далеко од нормалног, има видни ожиљак и само делимично функционише. Али бар јој омогућава да осети кожу своје деце. - Још увек имам проблем са чешљањем косе - рекла је. - Али заиста, срећа је у малим стварима. Грачева је једна од најистакнутијих жртава руске епидемије породичног насиља и дала је снажан глас фрустрацијама које осећају адвокати жена које годинама покушавају да усвоје јачи закон о насиљу у породици.

Она и њен супруг Дмитриј упознали су се пре више од једне деценије, док је још била тинејџерка. Пре пар година почели су да имају потешкоћа у браку, а она тврди је он постао параноичан и да ју је окриваљао да му је неверна.

У октобру 2017. рекла му је да жели развод, а недуго затим се одселио, иако су наставили да заједнички васпитавају своја два дечака, тада узраста три и пет година. Ујутро, 11. децембра 2017. године, Грачева је требала да одвезе децу у вртић. То је био тренутак који је Дмитриј чекао да изврши одвратан план. У свом сведочењу пред судом објаснио је да је извиђао шумовито подручје у близини њихове куће. И купио је секиру. Дмитриј је испричао како је покупио Грачеву, убацио је у ауто, савладао је, везао и повезао јој очи. Тада ју је Дмитриј, изнова и изнова нападао секиром, задавши јој 40 удараца. Прво јој је зарезао једну ногу. Затим је одсекао једну, а затим другу руку. Одсечене руке је бацио у снег. Затим ју је однео до аутомобила и одвео у болницу. Полиција се вратила у шуму и повратила шта је могла, али хирурзи су успели да прикаче само једну руку. Чак и то можда не би било могуће да није снег одржавао кости и месо хладним.

Током изрицања пресуде, где је добио 14 година затвора, Дмитриј је рекао суду, - Не покушавам да оправдам оно што сам урадио. Али када сам схватио да немам више породицу, осетио сам као да нема више за шта да живим.

Прочитајте још: "Када сам га угледала, знала сам да је он моја сродна душа": Љубавна прича Јане (21) и Питера (48) пркоси свакој разлици у годинама (ФОТО)

Маргарета је након свега тога и тешког опоравка написала књигу "Срећна без руку" у којој се обратила свим женама које пролазе кроз породично насиље и дала их подстрек да изађу из таквог односа.

Прочитајте још: Данијела (18) је умрла јер није знала да је трудна: Отац детета сломљен - "Не желим да останем и без сина"

Недавно је по први пут објавила и серију слика са бионичком руком.

- Када људи виде протезу, гледају ме као суперхероја, а када ме виде без шаке, сажаљевају ме. Мислим да претерују и у једном и у другом случају, а овим сликама сам хтела да покажем да нема никакве разлике у мени са руком и без руке - рекла је.

Срећу је пронашла у другом браку, а њени синови се одлично слажу са њеним новим супругом

Она наводи да често добија питања жена како да препознају насилника, али она каже да нема одговор на то питање, јер особа може да се промени у секунди, и додаје да није изгубила наду у љубав и у добро, а то је доказала удајом за новог супруга Максима. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.