· · Komentari: 0
ISTORIJA

Našminkao se, pa izvršio GENOCID: Ovaj čovek je znao da se PROMOVIŠE i pre društvenih mreža

Narmer je ujedinio Donji i Gornji Egipat i na paleti, na kojoj je mešao šminku, ponosno prikazao kako je ubijao!

1610643950_nerminovapaleta.jpg
Foto: A. M.

Posetioci čuvenog Egipatskog muzeja u Kairu na samom ulazu, sa desne strane, mogu da vide vitrinu u kojoj je izložena tanka kamena ploča. Velika je 64 santimetara, ima oblik štita i retko ko zastane kraj ovog artefakta, jer ih "zaslepe" skulpture Ramzesa i ostalih faraona. Velika greška.

Pročitajte još: Rade Popović, načelnik Beogradske kriminalističke policije, dobio je ZADATAK: Ko je ubio multimilionerku Dragu Mitrićević?

Narmer je bio faraon prve dinastije, vladao je oko 3.200 godine pre naše ere i uspeo je da ujedini Donji i Gornji Egipat. Ova paleta je pobednička, jer je ukrašena sa obe strane, pa je korišćena u ceremonijalne svrhe. Tačnije, ova kamena ploča priča neverovatnu priču.

Krug za šminku Foto: A.M.
Faraon je veći od svih ostalih, to je promocija!

Ovaj kralj pobednik, čiji se lik može videti na ploči, poznat je i kao Menes, čiji je predak bio Nermer. Faraon je prikazan kao ogroman čovek u odnosu na ostale, jer je on pobedniki, a svi njegovi protivnici su ništavni. Zbog toga arheolozi smatraju da je ovo odličan medijski prikaz jednog vladara.

Paletu je koristio za šminkanje očiju.

Na licu, glavnoj strani palete može se videti sam faraon koji nosi ratnu krunu Gornjeg i slabiju krunu Nižeg Egipta, što znači da ga je upravo osvojio.

Pročitajte još: Pogledajte malo BOLJE ovaj BODEŽ, da li vidite nešto ČUDNO?

Pravi genocid Foto: A. M.

Ispod faraona su isprepleteni vratovi dve zveri, koje predstavljaju ujedinjenje dva Egipta. Vratovi prave krug unutar kojeg je faraon mešao boju kojom je farbao za oči.

Poonosio se genocidom koji je počinio i prikazao ga!

Na reversu palete je prikazan sam Narmer koji udara u glavu protivnika, dok ga Horus iznad njega blagonaklono gleda. Ovo je prvi prikaz i, praktično, dokaz genocida koji je izvršen nad pobeđenim narodom.

Pročitajte još: Put na Arktik, dečija igračka i SKANDAL: Ovo je priča o NAJČUVENIJEM stolu na svetu

Paleta je otkrivena u hramu Horusu u Hirakonpolisu (Neken) još 1897. godine tokom arheoloških iskopavanja koje je sprovodio Britanac Kuibel.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.