Oglas
Oglas
· · Коментари: 1
АРХЕОЛОГИЈА

У Аркаиму се Бог спустио на земљу и то је прави центар СЛОВЕНА који је СССР планирао да УНИШТИ

На овом месту код Чељабинска не ради магнет, јавља се необјашњива светлост и још безброј паранормалних појава.

1603270959_Arkaim.PNG
Фото: Youtube/ screenshot HISTORY
Oglas

Археолошко налазиште древног утврђеног насеља смештено је у степама Јужној Урала, у Чељабинској области, југоисточно од границе са Казахстаном.

Прочитајте још: СТО који КРИЈЕ НЕВЕРОВАТНЕ тајне стигао у Београд: Како је храбри СРБИН спасио МОСКВУ

Открио га је 1987. тим археолога на челу са Генадијем Здановичем, а насеље се приписује раној прото-индо-иранској Синшата култури, за коју неки научници верују да је постојала пре њеног раздвајања у различите групе и миграције у Централну Азију, а одатле у Персију и Индију и друге делове Евроазије.

Лета 1987. године стигли су археолози...

Веровали или не, мало је недостајало да нестане са лица Земље. Лета 1987. године археолози су послати да проуче налазиште на ушћу река Баљшаја Караганка и Укаганка, где је започета градња великог резервоара воде. Нека археолошка налазишта на том подручју су већ била позната, али се на њима мало радило и требало је да све буде поплављено до пролећа 1988. године.

Прочитаје још: Драга и Александар Обреновић сликали су се са својим УБИЦАМА годину пре смрти, а фотографија се и данас може видети (ФОТО)

Налазиште је кључни доказ да је садашња постојбина Индоевропљана под знаком питања!
Распад СССР спасио Аркаим
Борба за спасавање локације била је тешка, јер је пројекат резервоара надгледало Министарство водних ресурса СССР. Археолози су мобилисали јавно мњење. СССР је ишао ка колапсу, Министарство водних ресурса је губило моћ и априла 1991. године је отказана градња резервоара и Аркаим проглашен "историјским и географским музејом".

Двојица студената који су учествовали у експедицији, Александар Воронков и Александар Езрил, обавестили су тим о необичним каменим насипима које су пронашли у степи. Исте вечери Зданович је објавио откриће, за које је сматрао да је прекретница у расправама о изворној постојбини Индоевропљана и миграцијама.

Кочије са коњима су доказ сложене цивилизације.

У близини су раније ископани остаци кочија са коњима, што је показало да је јужни Урал био кључно место у развоју технологије и сложене цивилизације.

Прочитајте још: Писмо МАСОНА које се ПРЕПРИЧАВА: Испровоцираћемо социјалну КАТАКЛИЗМУ и отворити врата ЛУЦИФЕРУ

Структура насеља је необична: кружно утврђење које се састојало од два концентрична бастиона израђена од ћерпича са дрвеним оквирима и покривена непеченом глиненом опеком. У круговима, близу бастиона, било 60 "станова", а сви су имали огњишта, подруме, бунаре и металуршке пећи. Врата су била ка унутрашњој кружној улици поплочаној дрветом.

Два круга Фото: Youtube/ screenshot HISTORY
Свака кућа је имала олук, бунар, подрум, пећ, а улица је била поплочана!

Улицу је окруживао наткривени дренажни олук са јамама за сакупљање воде. У средишту комплекса налазио се правоугаони отворени простор. Комплекс је имао четири улаза, који су се састојали од сложено изграђених пролаза.

Насеље је урађено према геодетском плану!

Закључено да је насеље изграђено по заједничком плану, што указује на друштво са развијеном социјалном структуром и на локалне вође са високим ауторитетом.

Прочитајте још: Симбол СВАСТИКЕ није настао у нацистичкој Немачкој, већ у РУСИЈИ и имао је потпуно друго ЗНАЧЕЊЕ

Свастика и универзум
Научници сматрају да је насеље направљено као "модел универзума" описан у древној аријевској/иранској духовној литератури, Ведама и Авести. Структура се састоји од три концентрична прстена и три радијалне улице, који одражавају град краља Јиме описан у Ригведи. Темељни зидови и станови изграђени су као свастика, а датира из 17. и 16. века пре нове ере!

Аркаим је био само почетак, и пронађени су остаци више од 20 других грађевина изграђених према сличним обрасцима  у региону од Јужног Урала до севера Казахстана, формирајући такозвану "Земљу градова".

Аркаим је почетак, постоји читава "Земља градова"!

Сам Аркаим се простирао на око 20.000 квадратних метара, пречник оградног зида био је око 160 метара, а дебљина пет  метара. Висина је била 5,5 метара, а насеље је било окружено дубоким јарком ширине два метра. Град је имао четири капије, а 40 "станова" је било површине од 110 до 180 квадратних метара.

Прочитаје још: Трећи рајх је слао експедиције на Тибет, а шокираћете се када видите шта је СС чувао у овој библиотеци

Систем наводњавња
У Аркаиму је могло да живи приближно 1.500 до 2.500 људи. Око зидова града налазила су се обрадива поља, наводњавана системом канала и ровова.

Ово откриће покренуло је низ теорија, а једна од њих да су Аркаим и Земља градова - "земља Аријеваца", средиште државности монархијског типа, заправо - модел нове духовне цивилизације усклађене са универзумом.

Домовина Аријеваца?

Ово се није превише допало Православној цркви, која је критиковала активности око истраживања Аркаима, али локација је привукла пажњу родновераца, зороастријанаца и других покрета које ово место сматрају другом домовином Аријеваца, који су првобитно боравили у арктичким регионима и мигрирали ка југу када време постало ледено, а затим се ширило од централне Евроазије на исток, југ и запад, оснивајући друге цивилизације.

Нађене фигуре Фото: Youtube/ screenshot HISTORY

Главни доказ да су Аријевци живели у Аркаиму је откриће да су коњи сахрањивани са господарима, у складу са праксом описаним у древним индијским текстовима.

Прочитајте још: Руски научник тврди да ванземаљци постоје, а он зна где и како нас контролишу

Неки сматрају да је ведско знање настало на јужном Уралу. Многи идентификују Аркаим као Асгард, један од мистичних светова о којем се говори у германској литератури.

Путинова посета је Аркаим учинила још познатијим.

Владимир Путин је посетио је ово место 2005, лично се саставши са главним археологом Генадијом Здановичем, што је привукло велику пажњу руских медија, који су представили Аркаим као "домовину већине савремених људи у Азији и делимично Европи". Аркаим је назван "градом руске славе" и "најдревнијим словенско-аријевским градом".

Шта је родноверје?
Аркаим је одређен као "национално и духовно светилиште" Русије и постао је свето место за родноверје ("родна вера" - обновљена, многобожачка религија Словена).

Прочитајте још: Откривено како су настале пирамиде? На исти начин догодило се нешто и на Тибету, а о томе постоји строго чуван СНИМАК

Популарна легенда каже да је сам Бог слетео на Аркаим, а неки чак тврде да је центар насеобине био као лансирна рампа за свемирске бродове.

Аркаим је врућа тачка у којој се дешавају паранормалне појаве.

Постоје и тврдње да је ово "врућа тачка" за паранормалне појаве, па неки посетиоци чују чудне гласове, постају дезоријентисани или виде духове. Пуно је и извештаја о НЛО-има, светлосним "блицевима" и слично, а забележене су и магнетне аномалије.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas