· · Коментари: 0
НЕГА

Заборавите фризера и прочитајте ДЕВЕТ природних средстава која могу да укроте СЕДУ косу

Седу косу већина људи доживљава као ране знакове старења, али овај проблем може да се ублажи или заустави природним средствима.

Depositphotos_13508660_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

УМЕСТО ФАРБАЊА

Разлози су различити, од генетских предиспозиција, до не откривених здравствених тегоба, стреса... Али, чврстог правила свакако нема. Док једни прву седу косу почну да добијају и у тридесетим годинама живота, други прве седе длаке примете тек у педесетој!

Прочтиајте још: Ако имате проблем са зубима, сваког јутра, 20 минута мућкајте у устима уље и видећете невероватну промену

Лимун је благотворан
Фото: Депозит фото

Коса седи када тело престане да производи довољно меланина који даје коси њену боју. Зато покушајте у исхрану да уврстите што више хранљивих састојака и оброке обогатите комплексом витамина и минерала.
Али постоје једноставни и ефикасни природних начини који помажу у оваквом случају. Покушајте са неким од њих посебно у почетку, јер како седе власи напредују, лечење постаје све теже.

Кокосово уље

Кокосово уље је лек којим се можете ослободити седе косе јер је богато угљеним хидратима, витаминима и минералима. Загрејте три кашике кокосовог уља и нежно масирајте корен косе, па пустите да одстоји 10 минута. Исперите топлом водом и шампоном и ставите регенератор за косу.

Индијски огрозд је фантастичан тоник за косу.

Амла тоник

Амла или индијски огрозд је и фантастичан тоник за косу. Садржи значајну количину витамина, минерала, фитонутритијената и антиоксиданата. Јача фоликуле длаке и уклања слободне радикале који су одговорни за појаву седе косе.

Црни чај
Две кашичице листова црног чаја скувајте у два децилитра воде и оставите да се охлади. Нанесите на косу и оставите да делује један сат. Исперите хладном или млаком водом, без шампонирања. Третман понављајте једном недељно.

Чај од жалфије

Шаку чаја од жалфије прелијте са две шоље кључале воде. Оставите да одстоји неколико минута да се прохлади наквасите темељно читаву косу и оставите да стоји два сата. Оперите косу благим природним шампоном без сулфата. Понављајте поступак једном недељно.

Паста од лука

Ољуштите један лук и ставити га у блендер док не добијете пасту. Нанесите смесу на кожу главе и оставите је 30 минута. Сваки дан користите пасту да бисте добили жељене резултате.

Кокосово уље и лимун

Измиксирајте мало свеже цеђеног сока лимуна са малом количином кокосовог уља. Нанесите смесу на кожу главе и масирајте. Оставите на 30 минута, а затим оперите косу. Наносите смесу сваки дан и видећете невероватне резултате. Ова посебна мешавина нец́е третирати само ваше седе длаке, већ ће коса бити лепа и сјајна.

Скувајте љуску кромпира
Фото: Депозит фото
Редовно пијте сок од шаргарепе.

Сок од шаргарепе

За спречавање и лечење седе косе, пијте једну чашу сока од шаргарепе сваког дана. Нема потребе да се примењује сок од шаргарепе на косу, јер сок најбоље делује ако се пије.

Сусам и бадемово уље

Добро измиксирајте мало сусама и помешајте га са бадемовим уљем. Нанесите смесу на теме и оставите пола сата, па исперите косу млаком водом.

Прочитајте још: Лекове замените воћем и поврћем: Уз помоћ кромпира и мушмула можете да избегнете лекара

Љуска кромпира

Потопите љуску од кромпира и кувајте око 30 минута па нанесите на косу четком за фарбање. Поновите поступак неколико пута ради бољег резултата.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.