Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Стручњаци откривају где треба да седите у БИОСКОПУ: Са ове тачке добићете најбољи ВИЗУЕЛНИ И ЗВУЧНИ ЕФЕКАТ

Уз растуће цене карата за биоскоп, важно је да за свој новац извучете максимум и пружите себи најбоље могуће искуство

1651597239_girls-g96eba8d7e_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Док неки биоскопи нуде додатне погодности за додатни новац – као што су већа седишта, већи држачи за чаше, итд, постоје неке погодности које су бесплатне, али важно је да знате унапред пре него што купите карту.

Прочитајте још: Она је најстарија жена у Србији: Има 114 година и преко 100 праунучади (ВИДЕО)

Нудимо вам неколико савета о томе где је најбоље место за седење - савршена фокусна тачка која максимизира ваше визуелно и звучно искуство. 

За стандардну биоскопску салу са излазним редовима са стране, најбоље место је што ближе средини. „Увек сам осећао да је очигледно најбоље место за седење у биоскопу у центру собе, у средини са екраном. На овај начин ваше очи су централизованије и не напрежу се да ухватите ствари на левој или десној страни слике на екрану“, каже Џо Муто, главни пројектант за Најтхавк Синемас. Такође не желите да имате превелики вертикални угао гледања, тако да морате да гледате превише горе или доле да бисте видели цео екран. То је велики део онога што седење у првом реду чини тако непријатним за већину људи.

Централно позиционирање је такође добро за звук. „Имате најбоље место за сураунд звук, а ваше уши хватају пун ефекат свих звучника у просторији који раде заједно“, каже Муто. Седење преблизу једној страни није толика мана као што је некада то био случај, барем из звучне перспективе. Аудио компаније као што је ТХКС сада покушавају да подесе перформансе и аранжман звучника како би пружиле конзистентнији звук свима у просторији. Ипак, морате да верујете својим ушима и слушате ствари као што су звучне рефлексије, у којима звук ођекује од површина које су статичне у просторији, што може учинити да дијалог звучи мутно или тешко разумљиво.

Међутим ваше искуство у биоскопу зависи од много фактора, не само од седишта. „Често биоскопи неће редовно ажурирати своје лампе за пројекторе, што доводи до значајног затамњења осветљености слике током времена“, каже Муто. „То апсолутно може утицати на искуство гледања. Одржавање лампи пројектора у складу са спецификацијама, посебно у веома великој сали, је кључно. У оваквом случају, нећете добити најбоље искуство без обзира на то где седите и једете кокице".

Међутим, када факторишете ИМАКС, варијабле нису потпуно исте. „Имамо патентирани дизајн за геометрију нашег позоришта“, објашњава Брајан Боник, главни технички директор за ИМАКС. „Почињемо са екраном који иде од зида до зида, пода до плафона, за разлику од тога да – у већини биоскопа – имамо оквир око њега. Други корак је да је палуба за седење у стилу стадиона и да је много ближе екрану. Дакле, ваше видно поље постаје много веће, са било ког места у позоришту.” Седење у првом реду у односу на задњи ред у традиционалном позоришту значи да је ваш геометријски однос према екрану потпуно другачији. Бонницк описује ИМАКС систем као „чвршћи“, са мање варијација од седишта до седишта.

Модерна технологија ради на томе да омогући сваком гледаоцу у биоскопу идентично искуство невезано за то где је његово место. Да ли је то проширење биоскопског платна, плиближавање седишта или коришћење ласера да би се утврдило да звук путује од звучника до корисника равномерно, компаније свакодневно излазе са новитетима како би побољшале искуство својих гледалаца.

БИло како било, док се биоскопи потпуно не модернизују, послушаћемо традиционалне савете да седимо што ближе средини за најбољи могући звучни и визуелни ефекат. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas