· · Коментари: 0
одмор

Боље спавајте са формулом 10-3-2-1-0: Ево о чему се ради

Квалитетан сан једна је од најважнијих ствари за одржавање доброг здравља и животне равнотеже.

1631780156_Depositphotos_49653445_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Неким људима је, међутим, заиста тешко да се добро наспавају и то утиче на њихово расположење, енергију и способност да преброде следећи дан.

Када људи не могу да спавају, често криве спољне факторе, попут стреса, анксиозности, а понекад чак криве и оне са којима деле кревет. Међутим, појавила се нова „формула“ која може да нам помогне да боље спавамо.

Прочитајте још: Ово је ПЕТ БЕСПЛАТНИХ СТВАРИ које ће нас увек усрећити! Испробајте их већ данас

Савети за бољи сан

Формула 10-3-2-1-0 постала је вирална на друштвеним мрежама. Идеја је да у одређеном времену испратите неколико корака како бисте били сигурни да је ваш огранизам спремам за чврст сан.

Прва ствар коју треба да урадите је да престанете да пијете кофеин и пића са кофеином 10 сати пре него што заспите. Кофеину је потребно 10 сати да напусти тело и крвоток, па ће вам то помоћи да будете спремни за дубљи ноћни сан.

Прочитајте још: Са колико година смо НАЈБОЉИ? Одговор ће вас изненадити

Затим треба да престанемо да пијемо алкохолна пића или једемо 3 сата пре спавања. Ово може да спречи рефлукс киселине која може да утиче на сан током целе ноћи. Потом 2 сата пре спавања треба да будемо опуштени, читамо, пишемо или направимо листу обавеза за наредни дан. 1 сат пре спавања треба да престанемо да користимо електронику и све остало са емисијом плавог светла. Познато је да плаво светло омета природни циклус спавања и може да нашкоди способности да заспимо ноћу.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.