Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
психа

Да ли често мислите да неко има боље и више од вас? Ево како да избаците ове токсичне мисли

Поређење са другима може да буде пут то "зачараног круга"

1655306029_woman-1509959_1280.jpg
Фото: пиxабаy
Oglas

Да ли се често поредите са другим људима? Да ли примећујете да неко има бољи, посао, ауто или стан? Неко има добар љубавни живот, а ви сте и даље сами? Колико често поредите своју и туђу зараду?

Овакве мисли могу бити токсичне и фрустрирајуће. Уместо да вас мотивишу на напредак, могу вас демотивисати, учинити да се осећате лоше, угрозити самопоуздање, а код неких изазвати и једну од најтоксичнијих емоција - завист.

Запамтите, једина особа са којом треба да се поредите јесте само ви! Не трудите се да будете бољи од других, већ се фокусирајте на лични развој и напредак - будите бољи од себе јуче, напредујте у односу на себе у прошлости.

Прочитајте још: ТЕСТ ПАЖЊЕ: Само један проценат људи може да учини да нестану све три тачкице

Људи формирају своје ставове о томе да ли је нешто добро и лоше на основу ставова њхових комшија, пријатеља, колега... Изаберите да живите само свој живот и за своје снове!

Када вам падне на памет мисао да сви други живе бољи од вас, затворите очи и набројте минимум 10 ствари на којима сте захвални и срећни што их имате. Када почнете да набрајате, схватићете да их има пуно више.

Верујте у себе, фокусирајте се на своје биће и развој - онда ће се отворити многи путеви!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas