Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ВЕСЕЉЕ

КО ОВО МОЖЕ ДА ИЗДРЖИ? Цена просечне свадбе ДРАМАТИЧНО РАСТЕ, а две трећине термина за 2022. годину ЗАУЗЕТО!

Због тренутне епидемиолошке ситуације и "изјава доктора да се вирус највише шири на оваквим догађајима", многи младенци одлучују да откажу или одложе своје свадбе.

1635065353_wedding-ge48e74c20_1920.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Како каже Бошко Бубања, из Ивент индустрије Србије, навала у летњем периоду догодила се зато што су сви они који су планирали свадбу за април, мај и јун одложили за лето и јесен, али са порастом броја заражених крајем августа и почетком септембра велики број младенаца је одлучио да откаже весеље. У питању је чак трећина свадби, а већина младенаца који су одлучили да одложе окупљање, определила се за наредну годину.

Прочитајте још: Зашто су портрети на кованицама рађени ИЗ ПРОФИЛА, а на папирним новчаницама УВЕК АНФАС?

Све попуњено

"У највећем броју ивент центара, односно ресторана који се баве организовањем оваквих догађаја, попуњеност термина јза следећу годину је већ преко 70 одсто. Тако да следеће године, уколико ситуација буде у нормали, очекује се повећан број свадби за око 30 одсто, односно између 35.0000 и 37.000 прослава", каже Бубања.

Свадбе се сада заказују за следећу годину, као и цене. Према речима Бубање, у фебруару и марту ове године угоститељи су упозоравали да ће доћи до пораста цена.

Конобари беже у суседство

"Пре свега због кадрова, због пораста трошкова према запосленима. Велики број њих је отишао у Хрватску, Словенију, Црну Гору и тако даље, па да би се овде задржали, плате су скочиле за конобаре, куваре, шанкере, за сигурно 50 одсто. И то је једна од ствари која утиче на повећање цена", истакао је Бубања.

Он је додао да је поред тога порасла цена енергената, да расту и цене намирница, као и то да је било неизбежно да порасту цене прослава, што тренутно додаје око 5 до 10 одсто на тренутне цене, али и да не би требало даље да расту.

"То није раст којим би ми требало да надокнадимо минусе из претходног периода, јер не можемо да их надокнадимо са тим. То је просто директан пораст трошка који ми имамо", објашњава Бубања.

(Блиц)

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas