Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗАНИМЉИВО

Колико дуго ћете живети? Помоћу овог ТЕСТА сазнајте године ваше смрти

Да ли сте се икада запитали у којој години ћете умрети?

1599561792_Depositphotos_79652906_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Научници са Универзитета у Источној Англији направили су дигитрон, који показује ефекат различитих медицинских фактора и фактора животног стила. 

Прочитајте још: Израчунајте га: Лични број открива да ли богатство стоји испред ваших врата

Идеја калкулатора који може предвидети када ћете умрети можда звучи као из филма научне фантастике. Професор Елена Кулинскаја, која је водила развој апликације, рекла је:

- Људи су заинтересовани за свој животни век, али то није само због морбидне радозналости.

Очекивано трајање живота је велика пажња у сваком дугорочном планирању, а посебно је важно људима који планирају своје финансијске циљеве и стратегије пензионисања:

- Такође може помоћи људима да побољшају свој очекивани животни век уношењем здравих промена у животни стил - напоменула је. 

Да бисте користили калкулатор, једноставно унесите своје податке, укључујући име, старост, пол, сва основна здравствена стања и да ли пушите или не.

Фото: Принтсцреен мyлонгевитy.орг

Калкулатор ће затим открити колико ћете вероватно још живети, на основу података Завода за националну статистику. Забрињавајуће је што је калкулатор развијен пре пандемије Цовид-19, што за неке може резултирати смањеним животним веком.

- Уверени смо да кључна примена нашег алата - помажући да се покаже релативни ефекат таквих ствари као што је пушење - у великој мери не утиче, али планирамо да је фино подесимо како бисмо истражили промене у очекиваном животном веку изазване пандемијом- рекао је професор Кулинскаја.

Прочитајте још: Израчунајте свој биоритамски број и сазнајте која планета њима влада

Све у свему, научници се надају да би се калкулатор могао показати корисним за лекаре опште праксе како би помогли људима да промене начин живота и побољшају свој животни век. Тестирајте себе на овом линку.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas