· · Коментари: 0

Навике успешних људи које и ви можете да примените: Ових пет ствари урадите пре ДЕСЕТ САТИ УЈУТРУ

Јутро је најбитнији део дана, па је веома важно шта ћете тада одрадити

1669969677_shutterstock_708734755.jpg
Фото: Схуттерстоцк

"По јутру се дан познаје", каже стара пословица. Успешни људи то знају, па дан започињу органозовано и придржавајући се одређених правила. Једноставна су и ви можете да их примените.

1. Изађите на ваздух

Не морате изаћи у шетњу, али можете да одвојите 5 до 10 минута које ћете провести у дворишту или на тераси са шољом чаја или кафе.

2. Пијте воду

О важности хидратације написано је доста чланака, али да ли знате да је воду изузетно важно попити ујутру? Наиме, када се пробудимо наше тело је дехидрирано, па ако не попијемо воду, можемо осећати нервозу, умор или главобољу. Не само што ћете хидрирати организам, већ ћете и покренути метаболизам.

Прочитајте још: Прича о настанку песме "Пукни зоро": Композитор тврди да му нико НИЈЕ ВЕРОВАО да ју је он написао

3. Обавите најтеже задатке

Успешни људи знају колико је важно бити дисциплинован. Они прво обављају најтеже и најбитније задатке, док су још одморни и мотивисанији. Зато, прво се фокусирајте на оне пројекте и обавезе за које сматрате да су важнији од осталих.

4. Без друштвених мрежа

Ако јутро започињете листањем друштвених мрежа, то би требало да престанете да радите. Јутро посветите искључиво себи, без проверавања шта су други радили, где су били и са ким.

5. Физичка активност

Вежбање даје бројне бенефите, како на физичко, тако и на психичко здравље. Одвојте 20 до 30 минута за вежбање ујутру. Физичка активност вам може помоћи и у ублажавању анксиозности и депресије.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.