Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Невероватно прецизан ТЕСТ ЛИЧНОСТИ: Видећете комплетну АНАЛИЗУ свог карактера

Одговорите на питања и уверите се у тачност теста

1659083896_pexels-photo-1209843.jpeg
Фото: Пеxелс
Oglas

При решавању теста користите чуло вида и моћ запажања: морате да затворите очи и да до детаља замислите сцену коју смо вам описали у питању. При изради теста прво погледајте питања и замислите их добро. Визуализујте ситуацију понуђену у питању па тек онда погледајте понуђене одговоре и изаберите онај одговор који се највише слаже ономе што сте замислили.

Занимљиво је и да вам неко чита питања и тек након што замислите ситуацију прочита вам понуђене одговоре како не би понуђени одговори утицали на ваше асоцијације. Потом изаберите одговор најсличнији ономе што сте се замислили.

Замислите да сте у шуми:

Питање 1: Да ли је шума коју сте замислили тамна или светла? Заокружите приближан одговор.

а) налазим се у шуми обасјаној
дневном светлошћу
б) мрак је, напољу је ноћ
ц) сада је сумрак или нешто
пред свитање

Питање 2: Да ли сте видели некакав пут или стазу у вашој представи?

а) да
б) не

Драги читаоци, сада наставите да шетате кроз шуму. Док вам пажњу одвлаче звуци дивљине и изванредна лепота нетакнуте природе, сасвим случајно примећујете пехар.


Питање 3: Какав је овај пехар? Како вам се чини? Да ли вам изгледа као нешто вредно?

а) видим пехар који изгледа драгоцено

б) пехар је сасвим обичан, тешко да има неку посебну вредност

Питање 4: Шта радите са пехаром?

а) остављате га да стоји тамо где је и досад стајао
б) дижете га, али га одмах потом враћате тамо одакле сте га узели
ц) узимам га, носим га са собом док ми не затреба, а затим га остављам негде
д) узимам га и од тог момента га стално носим са собом


Пут кроз велику шуму чију сте форму сами створили се наставља, и ви ођедном излазите на некакву чистину. ‘Вода’ – ускликнули сте, пошто сте већ прилично жедни.

Питање 5: Шта се налази пред вама?

а) барица
б) овећа бара
ц) поток
д) река
е) језеро
ф) море

Питање 6: Да ли се вода коју сте видели помера?

а) да, веома брзо
б) да, полако
ц) не, релативно је мирна
д) не, мирује

Питање 7: Колико је дубока ова вода?

а) плитка је
б) отприлике до колена
ц) преко главе
д) толико је дубока да јој се не види дно

Питање 8: Морате прећи преко. Како ћете то урадити?

а) прегазићете је, преходати или препливати
б) прошетаћу око воде
ц) преко моста
д) користећи чамац или брод

Успели сте: вода је за вама и настављате шетњу по шуми. Изненада, угледали сте медведа.

Питање 9: О каквом медведу је реч?

а) плишани меда
б) прави правцати медвед

Питање 10: Ипак је реч о правом медведу. Шта он ради?

а) Није ме ни видео.
б) Видео ме је, али ради слатке медвеђе ствари – котрља се, игра, брунда
ц) Видео ме је, али гледа своја посла
д) Видео ме је и изгледа ми нервозно
е) Јаооо!!! Иде према мени!


Питање 11: Морате заобићи медведа. Како се то дешава у вашој машти?

а) опуштено; симпатичан је, могао/могла бих да га одведем кући
б) игнорешем га и пролазим равно поред
ц) склањам се пре него што ме угледа
д) пењем се уз дрво или се скривам
е) борим се с њим; побеђујем
ф) борим се с њим; рањен/а сам
г) ништа од наведеног

Настављате да ходате. Долазите на плажу. Замислите је.

Питање 12: Колико људи видите на плажи?

а) стотине, хиљаде
б) 20-100
ц) неколико
д) на плажи нема никог

Питање 13: Колико су удаљени људи?

а) довољно близу за разговор
б) недовољно близу за разговор
в) веома далеко или нема никога на плажи

 

РЕШЕЊЕ ТЕСТА


ШУМА И ШУМСКА СТАЗА


Представа шуме одражава ваше виђење сопствене животне ситуације. Ако сте изабрали шуму по дану, значи да сте релативно задовољни животом који водите. Што више светла видите у вашој визији шуме, то сте срећнији. Ако сте изабрали шуму ноћу, то показује да у вашем животу постоје неке ствари са којима сте изразито незадовољни и желели бисте да их што пре промените. Такође, ово показује да сте под великим стресом. Ако сте изабрали шуму у сумрак или пред свитање, то значи да сте негде између, и да има неколико ствари које бисте желели да промените.
Ако сте у шуми видели пут или стазу, то значи да се још нисте скрасили и да тек очекујете да средите живот. Уобичајено за овај тест је да пут виде углавном млађи људи. Људи који имају јасан план обично виде и јасан, раван пут за који је јасно куда води. Старији људи обично виде некакав пут који се губи у дубини шуме.

ЋУП = Богатство

Ћуп симболизује богатство и ваш однос према њему. Виђење ћупа као вредног или не симболизује и став према томе да ли сте спремни да себе повремено наградите кад се за то укаже прилика. Ако видите само безвредан, стари ћуп, од оних сте који су оштри према себи.
Ако сте подигли ћуп и потом га одмах оставили, припадате практичном соју људи, онима који користе ствари не размишљајући много о неким другим вредностима. Ако сте оставили ћуп да стоји тамо где је био, значи да имате јаке моралне назоре и да верујете да нема зараде без рада. Ако, напротив, оберучке прихватите понуђени поклон, значи да сте површни и да се радујете свему што је зарађено лако и без зноја.

ВОДА = Љубавни однос

Ово је једноставно и занимљиво: дубина воде јасно одражава колико вам је стало до односа, колико вам је битан у животу. Што је вода дубља, то је и љубавни однос више на вашој хијерархијској лествици.

МЕДВЕД = Стрес и решавање проблема

Медвед симболише животне проблеме и начин на који се ви борите с њима. Ако сте видели плишаног меду или Вину Пуа, значи да вам је живот једна велика бајка и да се готово не сусрећете са стресним ситуацијама. Или бар мислите да је тако, односно живите у илузији. Углавном, задовољни сте својим животом.
Ако видите правог, великог медведа, значи да имате проблеме у животу и да сте их свесни. Што је стрес јачи, по правилу, то је и медвед већи и опаснији. Начин на који медвед реагује на вас показује како видите стрес и проблеме када се суочите с њима. Дакле, ако се меда игра, значи да вас проблеми, ма какви да су, не забрињавају претерано.
Ако вас је медвед видео, али не обраћа пажњу на вас, то значи да нисте под опасним стресом који би могао да угрози ваше здравље. Ако вас медвед јури, и сами погађате шта то значи. Под хитно вам је потребан одмор!!!
Начин на који пролазите поред медведа показује како се суочавате са проблемима и како их решавате. Аналогија је јасна.
Ако сте горе одговорили са а) – плишани меда, имате среће, јер живот вам је леп!


ПЛАЖА = Како се односите према људима

Одговор на питање колико људи видите на плажи одговор је и на питање колико људи, у ствари, желите у својој близини. Људи који су довољни сами себи увек виде потпуно пусту плажу.Ако сте видели стотине људи, веома сте друштвени и веома вам је пријатно на утакмицама, прославама и другим масовним окупљањима. Што више људи видите, то вам је потребније друштво, чак и публика.

Већина људи која је решавала тест види само неколико људи на плажи: ово је показатељ избалансиране личности са реалним односом према другима.
Колико су удаљени људи на плажи? Ако су довољно близу да бисте могли да започнете разговор, то значи да вам је углавном потребан контакт са другим људима. Ако су људи удаљени, али ипак доступни, то показује да волите да контролишете и одмеравате своје контакте са другим људима и да их користите углавном онда када  је то вама потребно.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas