· · Коментари: 0
ЖЕНСКЕ ТАЈНЕ

ОТКРИВАМО! Пет манира дама са БРИТАНСКОГ ДВОРА који ће учинити да одајете утисак да сте "плаве крви"

Ови трикови учиниће да оставите снажан први утисак при првом сусрету.

1632171797_Depositphotos_75295857_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos

Да ли сте знали да су се због војвоткиње Кејт Мидлтон, а потом и долаком Меган Маркл на британски двор, широм Велике Британије почеле да се отварају школе и курсеви лепог, дамског понашања које уче жене да се понашају као да су "плаве крви"?

Ако држите шољицу кафе, кажипрст треба бити провучен кроз ручкицу...

Откривамо вам пет савета који ће учинити да задивите све присутне већ на првом састанку, првом сусрету са пословним партнерима, на првој вечери са партнеровом породицом...

Три залогаја, па пауза

Прочитајте још: Седам занимљивих ЖЕНСКИХ имена која су изведена од БИЉАКА

Војвоткиње увек одлажу прибор након 3 до 4 залогаја. Више залогаја за редом код њих не долази у обзир.

Правилно држање шољице

Војвоткиње држе шољицу за кафу и чај на посебан начин. Шољица за чај се држи тако што се палац и кажипрст спајају кроз отвор ручке, док средњим прстом придржавају шалицу на самом крају ручке. Ако држите шољицу кафе, кажипрст треба бити провучен кроз ручкицу.

Поштовање гостију
Када жене плаве крви дочекују госте, све је унапред спремно како гости не би чекали. Сто треба да буде декорисан на време, а јела припремљена и смештена на место где ће свежина и топлота бити одржавана до конзумације.

Дамско седење

Прочитајте још: Ово су фризуре које дају ВОЛУМЕН: Ако имате ТАНКУ КОСУ, ошишајте се ОВАКО (ФОТО)

Када прекрстите ноге, она која је одозго не сме висити у ваздуху, већ бити припијена са ногом испод. Дамама из краљевске породице забрањено је седити опружених ногу које су прекрштене једна преко друге.

Жене са британског двора преферирају две главне позе. Поза укосо подразумева да треба седети усправних леђа, без ослањања на наслон столице, брада је паралелна са подом, ноге скупљене у коленима и зглобовима и “накошене” у једну страну. Друга поза су прекрштени чланци, када једну ногу ставите иза друге и лагано савјете колена. Ова поза је сјајна и јер чини да вам ноге изгледају дуже!

Дамско држање торбице

Прочитајте још: Имају посебну симболику: Десет прелепих имена за ЈЕСЕЊЕ БЕБЕ

Иако су углавном минијатурне, војвоткиње своје писмо торбице држе са обе руке на званичним догађајима. Само уколико је неопходно да се рукују, тада ће торбицу пребацити у једну руку. Ако треба да седну, војвоткиња неће ставити торбицу на сто или под, већ ће је сместити између леђа и наслона столице. У врло ретким случајевима, даме плаве крви држе торбицу на крилу. Држање торбице мишићем надлактице је строго забрањено.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.