Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПРАВИЛО ПЕТ СЕКУНДИ: Ево како све може да вам помогне у животу

Чак и у најстреснијим ситуацијама, неколико секунди може да буде од највеће важности, а проблем може да се реши тако што нећете направити велику грешку и одговорити на “прву лопту”

1652530604_zan-fYTfOzaRVWw-unsplash.jpg
Фото: Унспласх
Oglas

Да ли вам је некада пало на памет шта би се догодило када би пре решавања било ког проблема, ма колико он био непријатан, прво направили кратку паузу од неколико секунди?

Писац Мел Робинс у својој књизи “Правило 5 секунди” објашњава како за 5 секунди можете себи олакшати и учинити живот бољим. Ова једноставна, а ефикасна техника предлаже да бројите од 5 до 1 када треба да почнете да радите нешто што вам се не свиђа или не прија.

На пример, када аларм зазвони, уместо да га одлажете као што многи раде, у себи избројите 5-4-3-2-1 и онда само устанете.

Прочитајте још: Три ОСОБИНЕ ИНТЕЛИГЕНТНИХ ЉУДИ: Они су неуредни, спавалице ии..... Да ли сте и ви међу њима?

Можда делује смешно, али многи који су пробали правило 5 секунди у многим тренуцима живота који нису пријатни, рекли су да ради! Ова књига описује стотине начина на које људи користе правило 5 секунди да побољшају своје животе, а сви они заиста мотивишу. То је једноставна идеја, али заиста функционише из два разлога:

Фото: Пиксабеј

Прво, када бројите од 5 до 1, спремате себе за неку акцију, да нешто завршите. Када кажете 1, то је као да кажете себи “Почни” или “Крени”. Одбројавање људски мозак често повезује са акцијом. Други разлог јесте што не желите да лажете себе. Када кажете да ћете деловати на крају бројања 5-4-3-2-1, осећаћете се мотивисаним да почнете. Овај подстицај је довољан да се потрудите и почнете нешто да радите.

Правило 5 секунди можете користити у разним животним ситуацијама. На пример, када одлучите да избаците шећер, а онда у продавници помислите да купите чоколадицу, избројте 5-4-3-2-1 и могуће је да ћете одустати.

Или, када се изнервирате и желите да вичете на децу, искористите правило 5 секунди и налет беса ће проћи, па можете смирено поступити. Или, када морате да обавите телефонски разговор, а то не желите, искористите 5 секунди.

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas