Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
срећа

Седам јутарњих активности ЗА БОЉИ ПОЧЕТАК ДАНА: Прво ужијавте у тишини

Оно што радимо ујутро може да обележи цео дан и одреди расположење.

1618575656_Depositphotos_218669852_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Да бисте започели дан како треба, морате стећи добре навике. Иако се неки ритуали можда чине тешким за усвајање, доказано ће вам помоћи да се осећате боље.

Пробудите се раније

У анкети од 20 менаџера коју наводи Лаура Вандеркам, стручњак за управљање временом 90 одсто њих је рекло да се радним даном буди пре 6 сати. На пример, извршни директор Пепси Цо Индра Нуји буди се у 4 и у канцеларији је најкасније до 7. Менаџер "Дизнија" Бог Игер устаје у 4.30 да чита. Извршни директор Твитера Џек Дорси излази у 5.30 на трчање. Јутра су најпродуктивнија доба дана.

Прочитајте још: Супруг након 20 година сазнао женину тајну: Ово је разлог због ког је скривала истину

Започните дан вежбом

Постоје ти "надљуди" који жуде за тренингом пре изласка сунца, док за све остале буђење у цик зоре да би се ознојили и мучили вероватно не звучи идеално. Ипак, јутро је идеално време за вежбање. Започињући дан вежбањем, управо ћете спречити себе да то померите, пролонгирате или уопште не вежбате.

Уживајте у тишини
Живот може бити хаотичан. Ако нисте тип за јутарње повезивање са партнером или немате партнера, ако увек јурите около, одвојте ујутру времена за себе и неколико тренутака тишине. Покушајте да уз кафу или сок, неколико минута размишљате на почетку сваког дана. Те мирне тренутке можете да искористите за медитацију, замишљање будућег успеха, захвалност.

Поједите адекватан доручак

Прескочите житарице и припремите себи доручак с протеинима. Боље је започети дан с јајима него са шећером који ће убрзо пасти и донети вам осећај умора. Сви су заузети. Можда вам се чини тешко да пронађете време за спремање целог оброка ујутро, али тиме ћете добити више енергије и времена после.

Прво се решите најважнијих и најтежих задатака

Тихи јутарњи сати могу бити идеално време за фокусирање на важан радни пројекат без прекида. Чак, то је идеалан период у дану пре него што вам пажњу одвуку други - колеге, запослени, шефови. Вандеркам користи пример пословног стратега који је током дана имао толико нових састанака и непрестаних прекида да је осећао да не може ништа стићи. Почео је да размишља о раним јутарњим сатима као о пројекту, и потом је одабрао задатак који ће решавати свако јутро. Нико га није ометао у 6:30 и напокон је могао да се концентрише.

Прочитајте још: „Јоване, зар не желиш да се српска ТРОБОЈКА прва завијори на Марсу?“ Тесла је пре 128 година тајно дошао у Србију са ЗАДАТКОМ

Истуширајте се

Према бројним студијама, јутарње туширање - али с млаком водом, заиста ће ваше тело довести у стање приправности за дан. Осим што ћете се осећати свеже, туширањем одмах након устајања штедите време које бисте накнадно утрошили на негу, јер ћете се одмах обући, нашминкати итд.

Разговор са партнером

Увече сте преморени од дневних активности. Искористите почетак дана за разговор. Причајте о плановима за ту недељу, финансијама, обавезама, породици и дому.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas