Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НЕЗАМИСЛИВО

ШОК ПРИЗНАЊЕ МЛАДОГ ЛЕКАРА: "Нисам се купао 5 година - ево шта се тачно догодило"

Овај млади лекар чврсто стоји иза својих ставова.

1610622824_FDF.png
Фото: Принтскрин / фацебоок / Јамес Хамблин
Oglas

Лекар Џејмс Хемблин, који је изјавио да се пет година није окупао, узбуркао је јавност претходне године. Међутим, млад и перспективан доктор чврсто стоји иза својих ставова, јер како каже некоришћење агресивних средства за купање променило му је мирис и квалитет коже.

Прочитајте још: Девојка је исценирала сопствену отмицу да би тестирала дечка, а онда је уследила реакција полиције

- Када кажем људима да пет година нисам користио сапун, нити се туширао, обично се згрозе. Наравно, све то се дешавало усред пандемије па су критике са којима сам се суочавао биле још горе. Наравно да сам и пре пандемије, у току ње, као и сада, редовно прао руке. На крају крајева, ја сам лекар на Јејловој школи јавног здравља, ван памети би било да не перем руке - каже овај 37-годишњак.

Прочитајте још: Најудаљеније место у свемиру открива тајне његовог настанка

Кључни су микроби
Микроби су кључни у одржавању људског здравља. Има их много, а многи од њих штите нас и од аутоимуних болести. Због тога је све више лекара који дижу глас и упозоравају да се човечанство данас претерано често и детаљно купа агресивним средствима.

Међутим, његов приступ туширању и купању је, каже, минималистички.

- То се све дешавало постепено. Након што сам се преселио из Калифорније у Бруклин, где сам покушавао да отпочнем каријеру списатеља, неопходно ми је било да уштедим време, новац и простор. У исто време, уронио сам у науку о микробиомима и заинтересовао се и за то - каже он.

Прочитајте још: Чак и том месту ЖЕНЕ ФИЛОЗОФИРАЈУ! Ево шта се најчешће жврља по јавним тоалетима

- А уз нас све миришљавије, све је више случајева акни, екцема, псоријазе и сличних аутоимуних болести. А најгоре од свега је то што се фокусирамо само на отклањање мириса - сва истраживања показују да, иако се перемо више него икад, руке и даље не перемо како треба, а то је најбитније - поручује Хемблин.

Он је, каже, тако пробао да експериментише са смањивањем сапуна и детерџената које користи.

- Како сам их користио све мање и мање, мање су ми и требали. Кожа ми је постала мање масна, екцем је почео да се повлачи. Истина је, не миришем на лаванду, али такође сам се решио и оног смрада лука који сам имао на почетку испод пазуха, када сам тек престао да користим дезодоранс. Сада миришем као људско биће. Данашњи људи сматрају да свако ко не мирише на парфем није чист. То просто није истина - каже он.

Прочитајте још: Истина или изазов: Занимљива питања за опуштено дружење

Такође, он наводи да се телесни разликују од ситуације у којој се налазимо. Овај млади лекар наводи да мирисом комницирам, а такође, поменуо је и случај своје пријатељице која није дуго успевала да се избори са акнама:

- Знате ли шта јој је једино помогло? Када је избацила све из употребе - пробала је и антибиотике и контрацептивне пилуле, и још много опасних третмана који имај озбиљне могуће последице. Тек када је престала да узима било шта, након пар месеци када јој је кожа била превише масна, ствар се потпуно смирила - каже Џејмс, додајући и да сматра да је потпуно погрешан приступ преписивање антибиотика људима са акнама.

На крају закључује да се у данашње време и превише користе антибиотици. Проблем ће уследити онда када они престану да делују.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas