Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ТРИ ФРАЗЕ срећних људи: Чине да се осећамо боље

Срећан живот није једноставна формула али није ни недостижан

1704621520_shutterstock_2247523859.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Најкомпликованија ствар је управо то што зависи само од нас. У томе, опет, лежи и његова комплексност. Управо мми утичено на то како ћемо се са животним изазовима суочавати и шта ћемо од њих даље саградити. Начин на који видимо и обрађујемо искуства које нам се дешавају такође зависи од речи који користимо са собом и другима. Речи које имају вибрацију доброте и захвалност према ономе што имамо и можемо помажу нам да задржимо оптимизам и наду и да наставимо даље. 

 Ево 3 фразе које можемо усвојити од данас када причамо са другима и са собом како бисмо почели да уносимо више срец́е у наше животе: оне представљају промену перспективе коју не треба потцењивати.

"Ја желим…"

 Наши дани изгледају као ништа друго до низ обавеза, а време да радимо оно што заиста волимо као да никада не стиже. Морамо да посетимо пријатеља, да тренирамо у теретани, да идемо у куповину, да платимо рачуне, да водимо децу у школу и тако даље. Шта ако бисмо уместо да их сматрамо дужностима, дали себи прилику да радимо ове ствари? Шта ако почнемо да замењујемо „морам“са „желим“? Дужност плац́ања рачуна могли бисмо да трансформишемо у захвалност према новцу који имамо и који нам омогуц́ава да се суочимо са овим трошком, или дужност да пратимо нашу децу у школу у могуц́ност и жељу да проведемо квалитетно време са њима.

"...још увек."

 Понекад наша срец́а или осећај испуњености у животу долази од тога колико смо својих циљева остварили. Важно је имати, постављати и остваривати циљеве, па ипак не смемо бити слепо везани за њихово остварење и повезивати их са нашом вредношћу. Заиста није све под нашом контролом и постоје ствари у животу накоје ћемо морати мало да сачекамо. Или ствари које једноставно нису заправо наши циљеви. У сваком случају, уместо да себе мрзимо и стално се жалимона оно што нисмо урадили или немамо, покушајмо да додамо реч „још увек“ у наше реченице. Додајте ове  речи и осетите како се енергија око вас и у вама мења. Одједном оно што сте доживљавали као ограничење постаје низ могућности које се отварају пред вама.

"Да ли ц́е то бити важно за пет година?"

 Сваког дана се суочавамо са великим бројем разлога за нервозу, стрес, вртлоге негативних мисли. Ипак, када се суочите се неком неравниномна путу запитајтесе да ли ће вам тај догађај бити важан за 5 година. Ако је одговор НЕ, наставите даље и не осврћите се. Боље је бити срећан него бити у праву.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas