Oglas
· · Komentari: 0

TRI FRAZE srećnih ljudi: Čine da se osećamo bolje

Srećan život nije jednostavna formula ali nije ni nedostižan

1704621520_shutterstock_2247523859.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Najkomplikovanija stvar je upravo to što zavisi samo od nas. U tome, opet, leži i njegova kompleksnost. Upravo mmi utičeno na to kako ćemo se sa životnim izazovima suočavati i šta ćemo od njih dalje sagraditi. Način na koji vidimo i obrađujemo iskustva koje nam se dešavaju takođe zavisi od reči koji koristimo sa sobom i drugima. Reči koje imaju vibraciju dobrote i zahvalnost prema onome što imamo i možemo pomažu nam da zadržimo optimizam i nadu i da nastavimo dalje. 

 Evo 3 fraze koje možemo usvojiti od danas kada pričamo sa drugima i sa sobom kako bismo počeli da unosimo više sreće u naše živote: one predstavljaju promenu perspektive koju ne treba potcenjivati.

"Ja želim…"

 Naši dani izgledaju kao ništa drugo do niz obaveza, a vreme da radimo ono što zaista volimo kao da nikada ne stiže. Moramo da posetimo prijatelja, da treniramo u teretani, da idemo u kupovinu, da platimo račune, da vodimo decu u školu i tako dalje. Šta ako bismo umesto da ih smatramo dužnostima, dali sebi priliku da radimo ove stvari? Šta ako počnemo da zamenjujemo „moram“sa „želim“? Dužnost plaćanja računa mogli bismo da transformišemo u zahvalnost prema novcu koji imamo i koji nam omogućava da se suočimo sa ovim troškom, ili dužnost da pratimo našu decu u školu u mogućnost i želju da provedemo kvalitetno vreme sa njima.

"...još uvek."

 Ponekad naša sreća ili osećaj ispunjenosti u životu dolazi od toga koliko smo svojih ciljeva ostvarili. Važno je imati, postavljati i ostvarivati ciljeve, pa ipak ne smemo biti slepo vezani za njihovo ostvarenje i povezivati ih sa našom vrednošću. Zaista nije sve pod našom kontrolom i postoje stvari u životu nakoje ćemo morati malo da sačekamo. Ili stvari koje jednostavno nisu zapravo naši ciljevi. U svakom slučaju, umesto da sebe mrzimo i stalno se žalimona ono što nismo uradili ili nemamo, pokušajmo da dodamo reč „još uvek“ u naše rečenice. Dodajte ove  reči i osetite kako se energija oko vas i u vama menja. Odjednom ono što ste doživljavali kao ograničenje postaje niz mogućnosti koje se otvaraju pred vama.

"Da li će to biti važno za pet godina?"

 Svakog dana se suočavamo sa velikim brojem razloga za nervozu, stres, vrtloge negativnih misli. Ipak, kada se suočite se nekom neravninomna putu zapitajtese da li će vam taj događaj biti važan za 5 godina. Ako je odgovor NE, nastavite dalje i ne osvrćite se. Bolje je biti srećan nego biti u pravu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas