Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
психа

Три мала догађаја у дану која могу да изазову анксиозност, а да их и не приметите

Одређени мали догађаји, наизглед безначајни, током дана могу да изазову стрес, а да тога нисте ни свесни

1659361135_student-g01eae8acc_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Знамо да велике животне промене могу да изазову  много стреса. Међутим, постоје и ситни моменти у нашим животима који се често занемарују када је у питању анксиозност. Можда се плашите да легнете у кревет када падне мрак или вас је јутарња журба довела до тога да осетите да сте под стресом. Ови мали догађаји се називају „микро-транзиције“, које стручњаци дефинишу као мање тренутке у којима се нешто завршава и почиње други догађај. То може да укључује мале тачке у вашем дану, као што је поменуто време за спавање, или мало веће догађаје, као што је завршетак одмора.

Прочитајте још: Како правилно користити ПАРФЕМ? Мирис ће трајати целог дана, а нећете гушити људе у окружењу

Мали узроци стреса

Залазак сунца

Сунце које залази или слични прелази у вези са вечерњим сатима могу да изазову анксиозност. Постоји неколико теорија о томе зашто се то дешава. Једно истраживање је показало да поремећај сна може да буде узрокован немогућношћу контроле емоционално негативних информација током ноћи. Неки психолози криве наш мозак налик пећинском човеку, који је скенирао опасност пре спавања, пише Хуффпост.

Крај забавног догађаја

Можда сте провели недеље припремајући се за предстојећи одмор, али он мора да се заврши, а повратак свакодневници је неизбежан. Негативне емоције у вези са крајем неког лепом периода могу да се испоље као  анксиозност.

Прочитајте још: Туширање хладном или топлом водом током летњих врућина? Ево шта више помаже

Промена друштва

Да ли мењате начин понашања када сте у друштву неких људи? Можда сте опуштенији или мање расположени. Неки људи се у тим моментима не осећају својим што доводи до стреса.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas