· · Коментари: 0

У којим ситуацијама не морате да поштујете ЦРВЕНО СЛОВО: Постоје изузеци

Некада се не морате стриктно придржавати правила

1659098887_Foto-Pixabay-Pexels.jpg
Фото: Пиxабаy, Пеxелс

Поставља се питање како заправо треба испоштовати црвено слово, с обзиром на то да многи верници немају луксуз да седе кући и не раде ништа тај дан.

Како отићи на радно место?

Законом о раду свакако би требало предвидети да се на црвена слова не ради. Али није тако. Заправо мало је оних који су уопште благословени слободном недељом и слободним данима. Раније сте можда могли да одете код лекара и да отворите боловање, па седите у кући и одмарате на црвено слово и не ризикујете гнев Бога и светаца одласком на посао, међутим то данас свакако није случај. 

Прочитајте још: Верници данас обележавају СВЕШТЕНОМУЧЕНИКА АНТИНОГЕНА: Изговорите му ову молитву

Шта каже црква? 

Мишљења су подељена, како међу људима, тако и међу свештеницима. Неки иду толико далеко да ништа не раде на црвено слово, чак се ни не купају. Такође, постоје и другачија мишљења, па тако неки свештеници кажу да живимо у модерном времену и да се њему морамо прилагодити, па су тако неки послови дозвољени. 

На црвено слово треба се посветити Богу и породици, сасвим је нормално обављати свакодневне послове па и укључити некрштену машину. Наравно, апсоултно можете да прескочите да косите траву на Ускрс или кречите на Божић. Све оно што није део свакодневних активности не мора да буде део ни црвенословних празника. На црвено слово треба оставити тешке послове и отићи у цркву на литургију. 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.