Oglas
· · Komentari: 0

U kojim situacijama ne morate da poštujete CRVENO SLOVO: Postoje izuzeci

Nekada se ne morate striktno pridržavati pravila

1659098887_Foto-Pixabay-Pexels.jpg
Foto: Pixabay, Pexels
Oglas

Postavlja se pitanje kako zapravo treba ispoštovati crveno slovo, s obzirom na to da mnogi vernici nemaju luksuz da sede kući i ne rade ništa taj dan.

Kako otići na radno mesto?

Zakonom o radu svakako bi trebalo predvideti da se na crvena slova ne radi. Ali nije tako. Zapravo malo je onih koji su uopšte blagosloveni slobodnom nedeljom i slobodnim danima. Ranije ste možda mogli da odete kod lekara i da otvorite bolovanje, pa sedite u kući i odmarate na crveno slovo i ne rizikujete gnev Boga i svetaca odlaskom na posao, međutim to danas svakako nije slučaj. 

Pročitajte još: Vernici danas obeležavaju SVEŠTENOMUČENIKA ANTINOGENA: Izgovorite mu ovu molitvu

Šta kaže crkva? 

Mišljenja su podeljena, kako među ljudima, tako i među sveštenicima. Neki idu toliko daleko da ništa ne rade na crveno slovo, čak se ni ne kupaju. Takođe, postoje i drugačija mišljenja, pa tako neki sveštenici kažu da živimo u modernom vremenu i da se njemu moramo prilagoditi, pa su tako neki poslovi dozvoljeni. 

Na crveno slovo treba se posvetiti Bogu i porodici, sasvim je normalno obavljati svakodnevne poslove pa i uključiti nekrštenu mašinu. Naravno, apsoultno možete da preskočite da kosite travu na Uskrs ili krečite na Božić. Sve ono što nije deo svakodnevnih aktivnosti ne mora da bude deo ni crvenoslovnih praznika. Na crveno slovo treba ostaviti teške poslove i otići u crkvu na liturgiju. 

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas