Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Вежба која избацује нервозу и стрес: Потребан вам је само пешкир

Када се сетите неке лоше ситуације и осетите се нелагодно, урадите ову технику од пар минута...

1666702178_herbs-gf8b17e177_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Прошлост се у наше мисли враћа изненада, како би нас тестирала, а најчешће су то изазовне ситуације из којих нисмо научили лекцију које са собом носе непријатне сензације. Када вам се у мисли, поготово пред спавање, врати нека непријатна ситуација из прошлости, осећате се лоше, ваше расположење се квари, оптерећени сте. Враћате се назад и проћивљавате све поново, што узрокује стрес и нервозу изнова.

То су тренуци када гутамо стрес, раздражљиви смо и постајемо очајни. Тај бес наставља да расте у нама. Иако је ситуација давно нестала, догодила се годинама пре, у нашем телу сећање на њу изазова нелагодност.

Прочитајте још: Дачаци су је у ОСНОВНОЈ школи исмевали због изгледа: Данас изгледа потпуно другачије, а свети им се уз једну песму

Како да се ослободите прошлости и стреса због догађаја који се некада догодио:

У овоме вам може помоћи једна једноставна техника, вежба са пешкиром по савету руске психолошкиње Аните Валанде.

1. Прво, реците себи: "Волим и прихватам себе и оно што тренутно доживљавам. Прихватам своје мисли, своја сећања и своје емоције. Схватам да ме боли сећање на ово, али прихватам то потпуно и безусловно."

Ако се осећате уплашено, реците следеће речи: "Свесна сам да се сада плашим. Али и даље волим и прихватам себе." Ако страх потраје, поновите ове две реченице онолико пута колико вам је потребно док се не смирите.

2. Након тога узмите пешкир, уврните га као да цедите воду после прања. Замислите да све своје негативне емоције отпуштате током цеђења пешкира - сву своју агресију, очај, мржњу, бес. Дозволите себи да подигнете своје емоције до максимума. Ухватите пешкир што је могуће чвршће и стегните га рукаа. Фокусирајте се на то како напетост напушта део врата и вилице, где се углавном и накупља током нервозе и стреса.

Прочитајте још: Побољшајте квалитет живота: Решите се ових свакодневних навика које лоше утичу на психу

Најбоље је да се осамите када радите ову вежбу, урадите је у тишини и допустите свим негативним емоцијама да испливају из вас. Осетићете се слободније и растерећеније, а вежбу можете понављати кад год вам је потребно и колико год да вам прија.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas