Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
интересантно

Зашто је некада ДОБРО да СЕ ДОСАЂУЈЕМО? Треба да одвојимо време и за ово због доброг разлога

Поред разних извора забаве где су између осталог данас и мобилни телефони, телевизија, интернет, игрице и слично, помало је тешко да нам буде досадно. Но, то се ипак дешава, а научници су сада објаснили и зашто је то добро.

1641628623_Depositphotos_268671648_S.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Добро познати осећај када се досађујете или вам недостаје стимулације понекад има своје предности.

Прва од њих је мотивација

Када вам је досадно, ваша мотивација ће прорадити како би пронашли извор који ће вас окупирати или забавити. Можда ћете узети да прочитате неку књигу, научите језик који сте дуго хтели или поспремите неред у кући. То појашњава и зашто је за време пандемије и карантина доста људи постало креативније, започело неки свој посао или довршило стари који је одавно био на чекању.

Прављење колача, чишћење, израђивање ствари или чак учење неких нових - многи су пронашли свој идеалан начин да убију досаду.

При досађивању, вероватно ће вам прорадити машта па ћете се присетити и неких занимљивих начина како да што боље убијете досаду, тврди истраживање из часописа Ацадемy оф Манагмент Дисцовериес.

Особе које су иначе обављале досадне задатке, касније су креативније у проналажењу како пословних, тако и идеја у свакодневном животу.

Прочитајте још: НИКО НЕ МОЖЕ ДА ВЕРУЈЕ: "Мушкарци ми падају пред ноге, док не схвате колико година имам" (ВИДЕО)

Осим тога, колико се само ствари изродило због људи који су имали када да маштају? Зато, угасите телефон и пустите да она учини своје.

Имате времена да размислите о себи и постанете бољи.

Људи који су склони досади имају више времена да се баве собом и својим понашањем. Она даје времена да седнете и размислите о тренутним дешавањима, а саморефлексија је често искра за праве промене и побољшање у животу.

Такође, из досаде често тражимо начине како да оживимо праве животне вредности, стога људи при вишку слободног времена имају више могућности да помогну људима око себе.

Научници тврде да у тренуцима досађивања мозак добија заслужени одмор.

Мозак је моћна алатка која је увек у погону. Но, често му је потребан одмор, а досада је идеално стање да се мозак одмори. Када се на неко време искључите из свега, као нпр. када путујете па гледате кроз прозор аутомобила или другог превозног средства не размишљајући ни о чему, побољшавате своје ментално здравље.

Прочитајте још: "УМРЕЋЕШ КАО ТВОЈ ОТАЦ": Смршала 30 килограма и преокренула живот након упозорења доктора (ФОТО)

"Пуштање мисли да слободно лутају без ометања може придонети вашем мозгу да се истренира и разигра. Тако можете ублажити стрес, накратко побећи од проблема, али и повећати своју продуктивност и креативност", тврде.

Досађивање за време састанка или телефонског позива помаже да останете концентрисани и будни, тврде истраживања са једног универзитета.

Временом ћете истренирати свој мозак да се мање досађује, а више креативно размишља, решава проблеме или буде усредсређен на ствари које се дешавају око вас.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas