· · Коментари: 0
забаван и лак спорт

Предности ЗУМБЕ које једноставно не можете занемарити: Забавите се док ВЕЖБАТЕ

Зумба ради на принципу да тренинг треба да буде забаван и лак, омогућавајући учесницима да се придржавају програма вежбања и остваре дугорочне здравствене бенефиције

1657039206_zumba-g6ccde6e01_640.jpg
Фото: Пиксабеј

Зумба плес је одличан и за тело и за ум. Зумба је аеробна плесна вежба која се ослања на латиноамеричку музику и ритмове како би створила окружење налик журци. Због својих узбудљивих ритмова и плесних покрета, то је једна од најмодернијих врста вежбања. Постоје разне предности Зумбе које можете имати ако почнете да идете на часове. 

Прочитајте још: Да ли вам се дешава да сте поспани након тренинга? Пазите на унос течности

Предности Зумба вежби:

Сагорева стомачне масти и калорије - Кретање је сама основа Зумбе, било да се ради о плесу, померању  куковима или чак извођењу фитнес вежби, као што су склекови, које су уграђене у рутину. Једна Зумба сесија може сагорети између 600 и 1.000 калорија.

Никада нећете бити уморни од Зумбе - Они који воле Зумбу рећи ће вам да је изузетно заразна. Иако се можда не чини као здравствена корист само по себи, размислите о импликацијама: можда ћете желети да наставите да се бавите Зумбом и даље ћете наставити да вежбате. Зумба је толико забавна да није као било која друга вежба и никада се не уморите од тога.  

Помаже у ослобађању од стреса - Једна од најненајављенијих предности Зумбе и један од разлога зашто је толико успешна у 180 земаља је то што може да вас одврати од било ког стресног догађаја у вашем животу. Уз хипнотички ритам, једноставно заборавите на своје проблеме или стрес.

Зумба је вежба за цело тело - Током зумба плеса вежбате ноге корацима, јачате руке љуљајућим покретима и склековима, а трбушњаке и леђа развијате чучњевима. 

Изграђује мишићну масу и тонизира тело - Конзистентним вежбањем Зумбе можете искористити једну од најважнијих предности Зумбе – можете тонирати своје тело, учинити га виткијим и здравијим. Зумба ангажује скоро сваки мишић у телу и повећава физичку снагу. Тегови се користе у Зумби за јачање и тонирање руку уз повећање потрошње енергије. 

Побољшава флексибилност - Зумба комбинује плес са вежбањем и покрети који су укључени у то подстичу флексибилност, посебно у боковима и средњем делу. Зумба вежбе, као што су скокови и искораци, јачају и истежу мишиће ногу док повећавају флексибилност и координацију.

Зумба јача имунитет  - Једна од главних предности зумба вежби је побољшање циркулације крви у вашем телу, што је једна од њених предности. Ритам вашег срца се побољшава када вежбате. Без обзира на то колико је ваша исхрана здрава , ваша крв испоручује хранљиве материје целом телу кроз циркулацију. Побољшана циркулација крви ће вас одржати здравим веома дуго, испоручујући хранљиве материје из ваше здраве исхране у сваки део вашег тела.

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.