Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Тренирате у природи? Четири ствари које треба узети у обзир када вежбате на отвореном

Промените своју рутину вежбања овог лета

1687355139_profimedia-0739755248.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Лето је и званично овде и ако сте размишљали да промените своју рутину вежбања, сада је одлично време да то урадите. У случају да вам је вежбање у теретани досадило можете да промените окружење.

- Ако вец́ину времена проводите у затвореном простору, тренинг напољу може да вам прија. Вежбање на отвореном ц́е повец́ати ниво витамина Д. Међутим, вежбање на отвореном може захтевати мало планирања и припреме - саветује тренер Хејди Сомерс за Реал Симпле.

Ево шта треба да узмете у обзир када вежбате напољу, према тренерима.

Постоје бројне вежбе које можете да радите на отвореном, али ако сте нови у томе, ходање је најбоља идеја за почетак.

Јога

Јога је још једна добра фитнес активност на отвореном. Извођење јоге напољу има толико предности. Можете се потпуно препустити, уживати у природи и створити позитивну енергију.

Избегавајте дехидрацију

Кључно је спречити дехидрацију док вежбате напољу. Увек треба да имате воду у боци за вишекратну употребу која је отпорна на топлоту како се вода не би загрејала. Обавезно додајте електролите у екстра топлим данима.

Спречите прегревање

Проверите временске прилике и покушајте да избегнете вежбање када су температуре највише. Одлучите се за рано јутро или касно увече.

Нанесите крему за сунчање

Неопходно је да носите крему за сунчање пре тренинга. Изаберите крему за сунчање која је отпорна и на воду и на зној.

Обуц́а је важна

Иако постоје неке вежбе на отвореном које можете да радите боси, као што су јога и пилатес, морате пажљиво да водите рачуна о својој обуц́и за друге активности.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas