Oglas
· · Komentari: 0

Trenirate u prirodi? Četiri stvari koje treba uzeti u obzir kada vežbate na otvorenom

Promenite svoju rutinu vežbanja ovog leta

1687355139_profimedia-0739755248.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Leto je i zvanično ovde i ako ste razmišljali da promenite svoju rutinu vežbanja, sada je odlično vreme da to uradite. U slučaju da vam je vežbanje u teretani dosadilo možete da promenite okruženje.

- Ako većinu vremena provodite u zatvorenom prostoru, trening napolju može da vam prija. Vežbanje na otvorenom će povećati nivo vitamina D. Međutim, vežbanje na otvorenom može zahtevati malo planiranja i pripreme - savetuje trener Hejdi Somers za Real Simple.

Evo šta treba da uzmete u obzir kada vežbate napolju, prema trenerima.

Postoje brojne vežbe koje možete da radite na otvorenom, ali ako ste novi u tome, hodanje je najbolja ideja za početak.

Joga

Joga je još jedna dobra fitnes aktivnost na otvorenom. Izvođenje joge napolju ima toliko prednosti. Možete se potpuno prepustiti, uživati u prirodi i stvoriti pozitivnu energiju.

Izbegavajte dehidraciju

Ključno je sprečiti dehidraciju dok vežbate napolju. Uvek treba da imate vodu u boci za višekratnu upotrebu koja je otporna na toplotu kako se voda ne bi zagrejala. Obavezno dodajte elektrolite u ekstra toplim danima.

Sprečite pregrevanje

Proverite vremenske prilike i pokušajte da izbegnete vežbanje kada su temperature najviše. Odlučite se za rano jutro ili kasno uveče.

Nanesite kremu za sunčanje

Neophodno je da nosite kremu za sunčanje pre treninga. Izaberite kremu za sunčanje koja je otporna i na vodu i na znoj.

Obuća je važna

Iako postoje neke vežbe na otvorenom koje možete da radite bosi, kao što su joga i pilates, morate pažljivo da vodite računa o svojoj obući za druge aktivnosti.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas