Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
вежбање

Савладајте СТЕПЕНАСТЕ СКЛЕКОВЕ и активирајте МИШИЋЕ

Ништа што је вредно, није једноставно, па тако ни вежбање.

1598959787_Depositphotos_73529837_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Злогласни склекови, као да су предвиђени само за оне најхрабрије, најснажније и истински решене да изгледају фит. Сви смо прошли кроз сличан сценарио у ком тренер пред вас на половини вежбања, када сте већ изгубили пола своје снаге, извуче кец из рукава у виду, ни мање ни више него – склекова. Два сте можда и у стању да урадите, али више од тога, реално – не. Ако издржите још два, болови у леђима почињу, руке крену да се тресу, а зглобови као да губе своју функцију.

Прочитајте још: ХОДАЊЕМ до МРШАВЉЕЊА: Како да на овај начин ИЗГУБИТЕ КИЛОГРАМЕ

Фото: Депосит

Склекови захтевају велику снагу и укључују много различитих мишићних група. Трицепси, рамени појас, доњи део леђа, бокови, стомачни мишићи, па чак и пете дају свој допринос. Није ни чудо што се баш склекови налазе на омраженој листи најзахтевнијих вежби. Када се у ставу склека подижете од земље, ви заправо уздижете чак 65% свог тела, а то је много. Раме уз раме са склековима су и згибови, код којих је ситуација готово идентична.

Дозволите својим мишићима да се навикну на покрет којим изводите склекове.

Склекови се базирају на стабилности, и самим тим ако у пределу стомака немате трбушњаке, односно мишиће, нећете моћи да одржите правилну форму и изведете ову вежбу. Неминовно је у том случају да ће доћи до савијања леђа, спуштања бокова и одустајања. Шта урадити у овом случају?

Прочитајте још: Шта је тачно КАРДИО ТРЕНИНГ и које су ПРЕДНОСТИ: Фитнес стручњаци дају одговор

Најбољи начин да се приближите правилном извођењу склекова јесте да повећате вашу снагу, али постепено. Дозволите својим мишићима да се навикну на покрет који вам је потребан како бисте извели прави склек. Не треба вам лични тренер, па чак ни теретана да бисте то постигли. Све што вам треба јесте неколико степеница и свега неколико минута времена у току дана.

Све што вам треба је неколико степеница и минута у току дана.

Да бисте започели са новим видом вежби степенастих склекова, потребно вам је да пронађете своју референтну вредност, односно да будете искрени према себи по питању тога – где стојите са својом снагом. Када се ослоните рукама на степенице, схватићете да ли сте превисоко или прениско заузели став. Уколико је потребно подигините се на прсте, како бисте леђа и ноге држали у правој линији.

Прочитајте још: Желите ТАНАК СТРУК: Овим вежбама брзо и лако обликујте своје тело

Што су степенице више, биће вам лакше да изведете склек, јер је угао између вашег тела и земље већи. То би значило да подижете мање сопствене тежине. Када пронађете довољно изазован жељени ниво, кроз неко време ћете моћи са лакоћом да пређете на нижи степеник, све док не стигнете до пода и изведете прави склек.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas