Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЗАСПАЋЕТЕ БРЗО И УСТАТИ ПУНИ ЕНЕРГИЈЕ- УРАДИТЕ ОВО СВАКЕ ВЕЧЕРИ ПРЕ СПАВАЊА: Гарантовано се будите одморни и без бола!

Када се уморни вратите кући, уместо да одмах легнете, пре спавања урадите неколико лаганих вежби које ће вам опустити напето тело и обезведити миран сан

1692448040_shutterstock_1212262405.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Након целодневног седења или стајања на послу, наше тело је уморно и сцрпљено, али то не значи да само треба да легнете у кревет и заспите. Мишићи су вам напети, а у след нагомиланог стреса често не можете да се опустите и заспите, зар не? Колико пута сте имали несаницу, превртали се по кревету и покушавали да утонете у сан? Постоји једно једностсавно решење- урадите вежбе опуштања које ће ваше тело ослободити напетости, растеретити кичму и зглобове. Не треба вам никаква опрема, нећете се презнојити, а вежбе можете радити и на кревету!

"Поза мачка"

Станите "четвороношке", тј. ослоните се рукама и ногама о кревет, попут мачке. Као што оне након дужег лежања подигну кичму увис, урадите и ви так,као да правите мост, истежући цео кичмени стуб. Након тога, у истом положају истурите груди надоле, тако да вам задњица буде истурена. На крају оставите задњицу увис, а руке спустите равно испред себе, као мачка кад истеже предње ноге.

"Кругови"

Лезите на леђа и савијте ноге у коленима. Вртите их у круг, подижући од кревета ка грудима и обрнуто.

"Ноге у страну"

Лезите на леђа, ноге су савијене у коленима. Окрените само ноге прво у једну страну, не померајући горњи део тела, останите неколико секунди у том положају, а затим их окрените у другу страну. Ово је сјајна вежба за доњи део кичме.

Истезање у турском седу

Седите у турски сед. Подигните леву руку увис и испружите је ка десној страни тела тако да осетите истезање бочних мишића кичме. Поновите са другом руком у другу страну. У сваком положају останите по неколико секунди.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas