Oglas
· · Komentari: 0
DOMAĆI RECEPTI

BAKINE tajne: Tri recepta kako da deci prirodnim putem skinete TEMPERATURU

Isprobajte prirodne temperature snižavanja temperature

1650822242_temperature-g98919b6ed_640.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Prelazni period između godišnjih doba najopasniji je za viruse i bakterije koje mogu napasti dečiji organizam. To može prouzrokoati visoku telesnu temperaturu koja se nekada dugo skida antibioticima i lekovima, ali su protiv nje i+posebno delotvorni prirodni preparati kojima su naše bake nama skidale temperaturu.

Donosimo vam tri tradicionalna metoda za skidanje temperature, koji su najčešće korišćeni kod naših predaka.

Krompir

Krompir narežete na kolutiće ili izrendate, stavite na stopala i obujete čarape, pa noge dobro utoplite. Krompir možete kombinovati i sa jabukovim sirćetom. Pomešajte malo ovog sirćeta i narendan krompir, smesu stavite u lagane pamučne čarape, pa ih obujte. Noge umotajte u toplu dekicu i ostavite da deluje nekoliko sati ili preko noći.

Pročitajte još: TRIK SA ŠIBICAMA: Ubacite ih u vodu u kojoj kuvate jaja i rešite problem koji muči svaku domaćicu

Brašno i belance

Napravite mešavinu kukuruznog brašna i alkoholnog sirćeta, treba vam gusta smesa. Stavite tu mešavinu na tabane, uvijte stopala u pamučne krpe, pa obujte pamučne čarape.

Za skidanje temperature možete upotrebiti i belance. Umutite ga, nakvasite njime pamučne krpice, pa stavite preko tabana. Obujte čarape i ostavite da deluje nekoliko sati.

Pročitajte još: Mesto gde se KUPAJU VILE I VEČNO VEZUJU ZALJUBLJENE: Na ovom mestu stvara se jedan od NAJVEĆIH VODOPADA u Srbiji

Limun

Potrebna su vam dva do četiri limuna. Operite ih i iscedite sok, po mogućnosti i malo ulja iz korice. U tu tečnost namočite pamučne krpice, pa sa njima umotajte stopala. Preko toga obujte pamučne čarape, dobro se utoplite, posebno stopala i lezite mirno bar sat vremena. Već posle 30 minuta ćete osetiti olakšanje, a krpice će na nogama biti gotovo suve. Ponovite postupak i ove obloge ostavite na nogama tokom noći, spavajte sa njima. Sledeći dan temperatura bi trebalo da bude znatno niža.

BONUS VIDEO:

 

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas