· · Коментари: 0
ПРИРОДНИ ПРЕПАРАТИ

Да ли сте пробали КЕСТЕНОВ МЕД? Лечи бактерије, срчани мишић и помаже опорављању плућа код пушача

Мед се сматра једним од најздравијих намирница, а јесен је право време за кестенов мед...

1631831893_Depositphotos_250774778_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos

Мед се састоји од фруктозе, сахарозе, глукозе, воде и витамина, минерала и олигоелемената. Тај однос је различит у зависности од врсте и квалитета меда, али је увек савршено избалансиран.

Прочитајте још: Остало вам је зимнице? Направите укусну чорбицу од ПЕЧЕНИХ ПАПРИКА (РЕЦЕПТ)

Што значи да пчеле од онога што могу да сакупе у природи и што им је доступно, успешно направе савршену храну. Управо боја меда зависи од биљака са којих је сакупљан нектар па се креће од светло жуте до тамно браон.

Кестенов мед

Кестенов мед је специфичне, црвено-смеђе боје. Тешког је укуса па многима не одговара. Због свог снажног антибиотичког деловања један је од најлековитијих врста меда и користи се код готово свих болести и упала.

Прочитајте још: Псоријазу у Србији има 140.000 људи, а биолошки лекови су спас за оболеле

Погодан је и за особе које пате од гастритиса, а овај природни препарат пре свега има јако изражена антиоксидантна својства, јер штити организам од опасних бактерија, неутралише слободне радикале и побољшава имунитет.

Прочитајте још: Ако вам сметају промене времена набавите 7 руских чајева којих има у Србији

Делује код чира на желуцу, жутице, бактерија у мокраћном систему, слабе циркулације и ослабљеног срчаног мишића. Помаже код проблема са пробавним системом. Велика кашика кестеновог меда пре спавања помаже против затвора. Многи га користе и за оралну хигијену јер чисти зубе боље од зубне пасте. Пушачима, којима организам гомила токсине и који често имају проблема са кашљем, препоручује се да поједу ујутро наташте једну велику кашику кестеновог меда.

 ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.