Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЛЕКОВИ

Мед, вода и цимет: Три златна ДАРА ПРИРОДЕ за превенцију свих болести

Најздравија природна комбинација од давнина се препоручује за здравље целог организма и јачање општег имунитета...

1643148541_tea-g80cc6f8f8_640.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Медена вода у комбинацији са циметом је једна од најмоћнијих лековитих комбинација, које ће окрепити цео организам и у потпуности га прочистити, допринети јаком имунитету и уједно деловати као превентива за готово све болести, укључујући и оне најтеже. Овај чудотворни и лековити напитак припрема се по најједноставнијој рецптури, једну супену кашику природног меда довољно је растворити  у чаши млаке воде па у складу са ефектима које желимо, у тај напитак додајемо цимет. Тако направљена, медена водица изузетно је цењена од давнина јер садржи чак 30 одсто меда чиме се њена структура изједначава са структуром крвне плазме.

Прочитајте још: "ДРАМАТИЧНО, АЛИ ЛЕПО": Кетрин Зита се у шестој деценији разголитила и побрала похвале! (ФОТО)

Мед је потребно захватати обавезно дрвеном кашиком, а мешање мора бити интезивно како би се мед у потпуности растворио.

Вода са медом побољшаће рад целокупног гастроинтестиналног тракта...

Млака медена вода припремљена на собној температури помоћи ће бољем варење хране. Она је изузетан покретач за лења црева, осим тога очистиће их од паразита и неће им дозволити да су ту и дуже задржавају и размножавају. Наиме, вода са медом побољшаће рад целокупног гастроинтестиналног тракта. Осим проблема са варењем и пробавом овај једноставни „чаробни напитак“ је одличан за јачање имунитета. Он нас брани подједнако добро од бактерија, вируса и гљивица. Процес излечења  креће у дебелом цреву,где медена вода почиње са разградњом наслага фекалија. Обнавља комплетну цревну микрофлору и елиминише могућност за озбиљнија обољења какво је дисбактериоза црева.

Вода са медом растерећује бубреге и бешику током ноћи, јер мед сакупља воду. То се показало изузетно за лечење ноћног мокрења код деце. Неконтролисано мокрење се у потпуности доводи у ред на веома једноставан начин, без употребе медикамената.

Прочитајте још: Фаталан, шармантан и невероватно паметан: Да ли знате ко је био први БЕОГРАДСКИ ПЛЕЈБОЈ - Завео је три најлепше Југословенке, па им сломио срце

Значајна је и за јачање општег имунитета организма, зауставља хронично цурење из носа, лечи бронхитис и спречава вирусе. Ово се постиже захваљујући чињеници да медена вода има антиоксидативно дејство. Делотворна је и у борби против бактеријских и гљивичних инфекција. За ове сврхе најбитније је да се ова вода конзумира ујутру, јер мед даје енергију која је неопходна телу за остатак дана.

Како се припрема мед, цимет и вода?
Пола кашичице цимета и једну кашику природног меда добро измешајте у стакленој чаши. Потом је потребно додати 200 милилитара прокуване и охлађене воде на ову смесу. Након тога, све овако треба да одстоји пола сата. Након тога попијте пола чаше, а пола оставите у фрижидер и попијте ујутро. Овом рецепту не смете додавати ни лимун ни сирће.

Свако јутро, пола сата пре доручка, на празан желудац и ноћу пре спавања, попијте мешавину меда и цимета, а претходно га припремите са врелом водом. Ако редовно узимате ову смесу, то ће смањити тежину и истопити лоше масне наслаге. Редован унос ове смесе не допушта нагомилавање масти.

Прочитајте још: Где би требало да поставимо полицу са књигама према ФЕНГ СХУИ правлима? Ево шта доноси негативну енергију

Медена вода у комбинацији са циметном има такође ефект чишћења дигестивног тракта и уништава паразите и друге гљивице и бактерије, које успоравају варење. Ово смањује ниво холестерола у артеријама и спашава човека од срчаног удара. Редовно узимање цимета и меда побољшава дисање и јача срчани мишић. 

Код старијих особа, узимање меда и цимета у једнаким порцијама доводи до повећања концентрације и покретљивости особе. Доктор Милтон, који је спровео низ студија каже да свако јутро попије чашу воде са медом и циметом на празан стомак, а другу чашу воде, меда и цимета пије око 15 сати када виталне функције тела почињу да опадају.

Прочитајте још: Њихов случај обишао планету: Близанци рођени у две различите године

Природни пчелињи мед прави је лек за бројне болести. Мед је добар код прехладе и упалних болести, код болести зглобова, коже и многих других проблема. Такође је познато да се мед може користити без икаквих нежељених ефеката за било коју врсту болести.

Један од најпопуларнијих зачина, цимет, прави се од његове коре. У азијским земљама се некада сматрало да не постоји таква болест коју цимет не би излечио...

Цимет је оријентални зачин који се може користити у било којим јелима: у посластицама и у сосовима, па чак и са месом. Али кинески исцелитељи су знали много више о цимету и сматрали су га сигурним леком за стотине болести. Један од најпопуларнијих зачина, цимет, прави се од његове коре. У азијским земљама се некада сматрало да не постоји таква болест коју цимет не би излечио. Коришћен је у лечењу кардиоваскуларних болести, за лечење болести гастроинтестиналног тракта, за повећање апетита, подизање енергије. Цимет је добар и за јетру, бубреге, циркулаторни систем, побољшава памћење и помаже у продужавању младости.

Како и када се конзумира медена вода?

Поборници алтернативне медицине саветују да се медена водица конзумира искључиво ујутру, на празан стомак. Испија се одједном или у неколико већих гутљаја са циљем да што брже доспе из желуца у црева како би започела процеса чишћења организма. Сфинктер, односно глатки мишић желуца се одмах отвара и течност улази у црево, након чега се апсорбује у крв. Уколико се конзумира увече, пре спавања она доприноси спречавању учесталог ноћног мокрења.

Прочитајте још: Фаталан, шармантан и невероватно паметан: Да ли знате ко је био први БЕОГРАДСКИ ПЛЕЈБОЈ - Завео је три најлепше Југословенке, па им сломио срце

Припрема медене водице препоручује се непосредно пре саме конзумације, обзиром да дужим стајањем мед у води почиње да губи своје лековита својства и минерале.

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas