Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Имате НИЗАК КРВИ ПРИТИСАК? Кафа није једина која може да помогне

Висок крвни притисак је много чешћи од ниског крвног притиска. И то је сасвим логично: хипертензија (хронично висок крвни притисак) је класификована као патолошко стање које значајно повећава ризик од срчаног удара, можданог удара и других озбиљних болести.

1646404503_food-g8fb4ba1dc_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Хипотензија (хронично низак крвни притисак) је само карактеристика тела, нелагодност која се, ако је потребно, може лако исправити уз помоћ исхране. Шта треба да једете и пијете уколико имате ниски крвни притисак да бисте побољшали своје благостање.

Прочитајте још: НАРОДНА медицина открива: Чајна мешавина за АЛЕРГИЈЕ и дисајне путеве

Најчешћи савет за решење проблема са ниским крвним притиском за који знају сви је да треба да пијете више кафе. Кофеин заиста помаже у повећању притиска, тонизира и побољшава благостање. Међутим, овде је важно запамтити две ствари. Прво, чак и ако вам кофеин помаже да подигнете крвни притисак, не треба заборавити на осећај мере. Вишак кофеина је препун многих непријатних последица по тело, па покушајте да не пијете више од 2 шоље дневно. Друго, кофеин изазива прилично зависност и престаје да тонира тело. Зато се не треба превише препустити кофеину - иначе ће престати да делује на вас. Међу намирницама важним за исхрану хипотензивних пацијената, лекари издвајају масну рибу најмање 3 пута недељно, а пожељно и чешће. Не само да повецћава крвни притисак, већ и јача цело тело: од мишића и костију до мозга и срца.

Прочитајте још: Да ли отворено вино има рок трајања? Оволико може да стоји

На листи препорука су и намирнице које садрже скроб – важно је да скроб буде стабилан, иначе ће таква исхрана уместо здравствених користи донети вишак килограма. Лекари препоручују хипотензивним пацијентима да једу 500 г воћа и 500 г поврћа дневно - чини се да је савет баналан, али помаже у нормализацији благостања. Још један одличан лек је црна чоколада, али са њом треба поступати пажљивије и не јести више од 30 г дневно.

Слана храна је одлична за хипотензију: натријум везује воду у телу, што повећава запремину крви и, као резултат, повећава крвни притисак.

БОНУС ВИДЕО

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas