Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Користи које наше тело има од ВОДЕ СА ЛИМУНОМ: Зашто је ујутру посебно значајна?

Вероватно сте чули је вода си лимуном изузетно популарна данас. Овај додатак води додаје укус, али да ли је и здравије?

1650634955_profimedia-0177936052.jpg
Фото: профимедиа
Oglas

Мало научних истраживања је урађено посебно о води са лимуном, али постоје истраживања о предностима лимуна и воде одвојено. Ево начина на које ваше тело може да има користи од воде са лимуном:

Хидратација

Вода је најбољи напитак за хидратацију, али многи је не пију довољно. Додавање лимуна побољшава укус воде, што може да вам помогне да је пијете више.

Прочитајте још: Искористите БЛАГОТВОРНОСТ моћне коприве: Очистите организам и спречите болести једним препаратом (РЕЦЕПТ)

Добар је извор витамина Ц

Агруми попут лимуна су богати витамином Ц, примарним антиоксидансом који помаже у заштити ц́елија од оштећења слободних радикала. Иако лимун није на врху листе цитруса са високим садржајем витамина Ц, они су његов даље добар извор. Сок од једног лимуна обезбеђује око 18,6 милиграма витамина Ц. Препоручена дневна количина за одрасле је 65 до 90 милиграма.

Квалитет коже

Витамин Ц који се налази у лимуну може да помогне у смањењу бора на кожи и оштећења од сунца. Ако ваша кожа изгуби влагу, постаје сува и склона борама.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Да ли можете да ПРОЧИТАТЕ текст са слике? Тестирајте моћ опажања

Помаже варење

Неки људи пију воду са лимуном као дневни јутарњи лаксатив како би спречили затвор. Пијење топле воде са лимуном када се пробудите може да помогне вашем систему за варење да се покрене.

Камен у бубргу

Лимунска киселина у лимуну могла би да помогне у спречавању камена у бубрегу. Цитрат, компонента лимунске киселине, чини урин мање киселим. Ако пијете воду са лимуном, не добијате само цитрат, већ и воду која вам је потребна да спречите или избаците камење, пише Хеалтхлине.

БОНУС ВИДЕО

 

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas