Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЛЕКОВИТЕ НАМИРНИЦЕ

Магични ПАРАДАЈЗ: Пријатељ витког стаса, чисти кожу и јача ОТПОРНОСТ НА ИНФЕКЦИЈЕ

Уз обиље витамина, ова здрава црвена намирница садржи врло мало масноћа и калорија.

1619730097_Depositphotos_27040403_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos
Oglas

Парадајз је богатминералним материјама, има повољан однос фруктозе према директно ресорбујућим шећерима, садржи провитамин А и као свако воће и поврће, садржи дијететске фибриле.

Прочитајте још: Тито је знао, а видовњакиња најавила: ЗЛАТНА ВОДА у Змајеву открива Атилин гроб

Органске киселине у парадајзу учествују у процесу дисања ћелија, а дијететски фибрили учествују у побољшању варења, смањују оптерећење јетре и тако спречавају стварање услова за развој тешких обољења. Калијум у парадајзу регулише ћелијски притисак и обезбеђује функцију нерава и мускулатуре, нема ограничења при уносу. Натријум обезбјеђује притисак ванћелијским течностима и, као и калијум, омогућава нервну и мишићну активност. Осим тога, парадајз обилује магнезијумом, бакром, гвожђем и цинком.

Због свих ових састојака, парадајз се препоручује у свакодневној исхрани. Како стручњаци препоручују да воће и поврће учествује у дневној количини око 800 грама, то значи да парадајз у разним облицима треба учествовати са око 200 грама дневно. 

Прочитајте још: Зашто је боље спавати на ЛЕВОЈ СТРАНИ тела? Ово су НАЈВАЖНИЈИ разлози

Парадајзом до чистог тена

Парадајз је и одлично средство за његу коже лица. Пре спавања лице треба опрати млаким чајем од камилице, нане или липе, а затим натрљати соком свежег парадајза. Оставити да се лице само осуши и опрати га тек сутрадан ујутру млаком водом. Тен ће врло брзо постати бијељи, чишћи и мекши.

Прочитајте још: Досадна песма вам је "остала у глави"? Лекар открио како да је се решите у пар секунди

Парадајз против кожних упала

За разне кожне упале лакше природе, за упалу заноктица, које су веома болне, парадајз је прави лек. Једноставно обложите њиме упаљено место, причврстите лагано завојем и понављајте то неколико пута дневно, све до излечења.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas