Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Намирнице које ефикасно чисте организам од токсина: Једноставан детокс тела

Очистите организам од нагомиланих токсина и ојачајте имуни систем

1667044422_ella-olsson-KPDbRyFOTnE-unsplash.jpg
Фото: Унспласх
Oglas

Конзумирање масније хране, али и учестале прехладе два су синонима за надолазеће хладне дане. Да бисте спречили гомилање вишка килограма, али и очистили организам од штетних материја које се временом накупљају у њему, потребно је да извршите детокс.

Нису вам потребни скупи препарати, већ намирнице које имате у кухињи.

1. Цвекла

Ово поврће обилује антиоксидансима, али и бетаином који помаже јетри да се ослободи токсина. Поред тога, пектин и влакна која се налазе у цвекли помажу да се тело ослободи штетних материја.

2. Спанаћ

Од витамина, спанаћ садржи витамине А, Ц, Е, К, витамине Б комплекса (Б6, Б2, Б1) и фолну киселину (витамин Б9). Такође, спанаћ садржи и омега-3 масне киселине. Флавоноиди који се налазе у овом поврћу делују као природни антиоксиданси.

Прочитајте још: Куркума у комбинацији са овим зачином даје НАЈБОЉЕ ЕФЕКТЕ: Извуците сва лековита својства ове чудесне биљке

3. Грејпфрут

Ова воћка је изузетно богата антиоксидантима и потврђено јача имунитет. Сок од грејпфрута је најбољи начин за детоксикацију јетре и елиминацију штетних чиниоца. Студија је показала да су особе које су узимале грејпфрута пре сваког оброка мршавиле и до пет пута више од оних које га нису јеле. Киселине и нутријенти којима грејпфрут обилује смањују лучење хормона који утиче на стварање сала.

4.Бели лук

Детоксикација је важна да би јетра била здрава. Бели лук је богат антиоксидантима који штите тело од оксидативних оштећења. Такође он стимулише јетру да активира ензиме који избацују штетне супстанце.

5. Куркума

Са својим изразито заштитним утицајем куркума представља главно биоактивно средство за борбу против болести јетре. Доказано је да смањује упале и оксидативни стрес.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas