Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТ

Не бацајте кору од краставца, направите мелем косу и нокте

Када правите салату од краставаца немојте бацати кору, јер од ње можете да направите освежавајући чај за гашење жеђи.

1631181784_Depositphotos_74247011_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Осушите кору на сунцу, а потом измрвите. Чај се прави тако што се у 200 мл воде стави кашикица уситњене коре и кува се док се количина воде не преполови. Током топлих дана пијте свакодневно по неколико чашица овог напитка, јер ће то ублажити главобољу.

Прочитајте још: ПЕТ РАЗЛОГА због којих свако јутро треба да поједете 4 НАТОПЉЕНА бадема

Истраживања су показала да свакодневним испијањем чаше сока од краставца можете да побољшате памћење, ојачате корен косе и спречите листање ноктију.

Исецкајте свеж краставац, мало га пошећерите и исцедите или измиксујте у соковнику. Сок пијте ујутру и на тај начин очистите желудац и црева. По жељи можете да додате мало меда како би био укуснији.

Свеж сок од краставца има много калијума, а садржи фостор, натријум и калцијум.

Прочитајте још: ВАТРЕНИ ТОНИК ЗА ЈАЧИ ИМУНИТЕТ: Комбинација јабуковог сирћета и рена УБИЈА сваки вирус! (РЕЦЕПТ)

Реч је о једном од најбољих средстава за избацивање течности из организма, али и подмађивање коже. Нормализује висок иу низак крвни притисак, лечи кожне болести, још ако га помешате са соком од шаргарепе добиете средство против реуме.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas