Oglas
· · Komentari: 0
SAVET

Ne bacajte koru od krastavca, napravite melem kosu i nokte

Kada pravite salatu od krastavaca nemojte bacati koru, jer od nje možete da napravite osvežavajući čaj za gašenje žeđi.

1631181784_Depositphotos_74247011_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Osušite koru na suncu, a potom izmrvite. Čaj se pravi tako što se u 200 ml vode stavi kašikica usitnjene kore i kuva se dok se količina vode ne prepolovi. Tokom toplih dana pijte svakodnevno po nekoliko čašica ovog napitka, jer će to ublažiti glavobolju.

Pročitajte još: PET RAZLOGA zbog kojih svako jutro treba da pojedete 4 NATOPLJENA badema

Istraživanja su pokazala da svakodnevnim ispijanjem čaše soka od krastavca možete da poboljšate pamćenje, ojačate koren kose i sprečite listanje noktiju.

Iseckajte svež krastavac, malo ga pošećerite i iscedite ili izmiksujte u sokovniku. Sok pijte ujutru i na taj način očistite želudac i creva. Po želji možete da dodate malo meda kako bi bio ukusniji.

Svež sok od krastavca ima mnogo kalijuma, a sadrži fostor, natrijum i kalcijum.

Pročitajte još: VATRENI TONIK ZA JAČI IMUNITET: Kombinacija jabukovog sirćeta i rena UBIJA svaki virus! (RECEPT)

Reč je o jednom od najboljih sredstava za izbacivanje tečnosti iz organizma, ali i podmađivanje kože. Normalizuje visok iu nizak krvni pritisak, leči kožne bolesti, još ako ga pomešate sa sokom od šargarepe dobiete sredstvo protiv reume.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas