Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЛЕП ОСМЕХ

Пет НАРОДНИХ препарата за природно ИЗБЕЉИВАЊЕ ЗУБА и уклањање каменца

Зубни каменац може бити упоран, али не морамо га решавати хемијским третманима

1657144936_woman-g82b028362_640.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Зубни каменац односно стварање жућкастих наслага на зубима може се уклањати ултразвучним третманима код стоматолога, али и традиционалним лековима из природне. Ови лекови директно трајније утичу на чиниоце који доприносе стварању зубног каменца.

Прочитајте још: Волите да дремате поподне? Дужи дневни одмор код одраслих особа може да изазове несаницу

Међу њима је и састав пљувачке, па се код особа чија пљувачка садржи високе концентрације калцијума, фосфора и других минерала интензивније ствара зубни каменац. Уколико ако пљувачка постане кисела настаје и повећано таложење минералних соли. Чиниоци су и орална хигијена и стања где је отежано физиолошко самочишћење, тачније малпонирани зуби, неадекватне пломбе и слични узроци.

Смеса са кокосовим уљем

Прочитајте још: МЕД у служби лепоте: Направите савршену маску за лице према вашем типу коже

Кокосово уље је изузетно здраво и данас веома популарно. Осим за негу коже и косе, добро је и за ваше зубе. Делује тако што уништава бактерије и чини зубе отпорнијим и здравијим. Једну кашику кокосовог уља унесите у уста и држати га што дуже, пожељно око 20 минута. Након тога, уље обавезно испљуните. Никако га немојте гутати, јер се у њему сада налазе све лоше бактерије из плака и каменца.

Смеса са јабуковим сирћетом
Припремите јабуково сирће па сипајте неколико капи у уста. Гргољите и трљајте зубе четкицом, па након неколико минута испљуните. Темељно исперите усну дупљу водом како се не би оштетила зубна глеђ. Поступак понављати неколико пута месечно.

Смеса са сунцокретом и липом

У једној посуди помешајте по 4 кашилице семенки сунцокрета и липовог цвета. Прелијте са литар хладне воде и кувајте на лаганој ватри пола сата. Перите зубе са овом мешавином након сваког јела.

Прочитајте још: Да ли је недостатак витамина један од водећих разлога појаве ПЕРУТИ?

Смеса са горким пелином

Узмите три кашике лишћа горког пелина па прелијте са четири децилитра проврелог вина. Оставити да се охлади и одстоји поклопљено два сата. Затим процедити и прати зубе том течношћу неколико пута на дан. Тако ћете имати лепе и здраве зубе без каменца.

Прочитајте још: Свете биљке које ће вас штитити уколико их будете гајили у свом дворишту: Ове 4 биљке ће вам помоћи, а могу имати и лековито дејтво (ФОТО)

Смеса са содом бикарбоном

Сода бикарбона може помоћи да отклоните зубни каменац. Ставите мало соде бикарбоне на навлажену зубну четкицу и њоме очистите каменац. У кашичицу соде бикарбоне можете додати и мало соли па са том комбинацијом ишчеткати зубе.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas