Oglas
· · Komentari: 0
LEP OSMEH

Pet NARODNIH preparata za prirodno IZBELJIVANJE ZUBA i uklanjanje kamenca

Zubni kamenac može biti uporan, ali ne moramo ga rešavati hemijskim tretmanima

1657144936_woman-g82b028362_640.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Zubni kamenac odnosno stvaranje žućkastih naslaga na zubima može se uklanjati ultrazvučnim tretmanima kod stomatologa, ali i tradicionalnim lekovima iz prirodne. Ovi lekovi direktno trajnije utiču na činioce koji doprinose stvaranju zubnog kamenca.

Pročitajte još: Volite da dremate popodne? Duži dnevni odmor kod odraslih osoba može da izazove nesanicu

Među njima je i sastav pljuvačke, pa se kod osoba čija pljuvačka sadrži visoke koncentracije kalcijuma, fosfora i drugih minerala intenzivnije stvara zubni kamenac. Ukoliko ako pljuvačka postane kisela nastaje i povećano taloženje mineralnih soli. Činioci su i oralna higijena i stanja gde je otežano fiziološko samočišćenje, tačnije malponirani zubi, neadekvatne plombe i slični uzroci.

Smesa sa kokosovim uljem

Pročitajte još: MED u službi lepote: Napravite savršenu masku za lice prema vašem tipu kože

Kokosovo ulje je izuzetno zdravo i danas veoma popularno. Osim za negu kože i kose, dobro je i za vaše zube. Deluje tako što uništava bakterije i čini zube otpornijim i zdravijim. Jednu kašiku kokosovog ulja unesite u usta i držati ga što duže, poželjno oko 20 minuta. Nakon toga, ulje obavezno ispljunite. Nikako ga nemojte gutati, jer se u njemu sada nalaze sve loše bakterije iz plaka i kamenca.

Smesa sa jabukovim sirćetom
Pripremite jabukovo sirće pa sipajte nekoliko kapi u usta. Grgoljite i trljajte zube četkicom, pa nakon nekoliko minuta ispljunite. Temeljno isperite usnu duplju vodom kako se ne bi oštetila zubna gleđ. Postupak ponavljati nekoliko puta mesečno.

Smesa sa suncokretom i lipom

U jednoj posudi pomešajte po 4 kašilice semenki suncokreta i lipovog cveta. Prelijte sa litar hladne vode i kuvajte na laganoj vatri pola sata. Perite zube sa ovom mešavinom nakon svakog jela.

Pročitajte još: Da li je nedostatak vitamina jedan od vodećih razloga pojave PERUTI?

Smesa sa gorkim pelinom

Uzmite tri kašike lišća gorkog pelina pa prelijte sa četiri decilitra provrelog vina. Ostaviti da se ohladi i odstoji poklopljeno dva sata. Zatim procediti i prati zube tom tečnošću nekoliko puta na dan. Tako ćete imati lepe i zdrave zube bez kamenca.

Pročitajte još: Svete biljke koje će vas štititi ukoliko ih budete gajili u svom dvorištu: Ove 4 biljke će vam pomoći, a mogu imati i lekovito dejtvo (FOTO)

Smesa sa sodom bikarbonom

Soda bikarbona može pomoći da otklonite zubni kamenac. Stavite malo sode bikarbone na navlaženu zubnu četkicu i njome očistite kamenac. U kašičicu sode bikarbone možete dodati i malo soli pa sa tom kombinacijom iščetkati zube.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas