· · Коментари: 0
ЛЕПОТА ОСМЕХА

Заборавите СКУПЕ ласере и третмане! Избелите зубе на 5 ПРИРОДНИХ НАЧИНА

Третмани код стоматолога могу стајати и неколико стотина евра

1652996876_asian-smile-g62c5bdc23_640.jpg
Фото: Pixabay

Блистав и бео осмех су најефикаснији аксесоари које можете носити на себи. Ипак, док неки људи имају природно беле и сјајне зубе, другима је потребно мало додатних напора да их избеле и учине блиставима. Иако за то постоје методе које примењују стоматолози и које стају много новца, и природни препарати вам могу вратити сјајани блистав осмех.

Прочитајте још: Да ли је храна за мачке БЕЗБЕДНА ЗА ПСЕ? Све што треба да знате о "крађи" из мачјег џака

Доносимо вам пет природних начина како можете средити своје зубе за свега неколико дана.

Кокосово уље

Кокосово уље је популарно при избељивању зуба, јесте што је оно потпуно безбедно за коришћење и не оштећује зубну глеђ. Витамини А, Д, Е, које кокосово уље садржи, представљају ефикасан начин за уклањање бактерија и јачање зуба и костију. Након што се пробудите, пре него што било шта попијете или поједете, узмите две кафене кашичице кокосовог уља и мућкајте га 10 минута, а затим испљуните. Након тога узмите млаку воду и исперите уста, а затим оперите зубе на стандардни начин. Овај метод најчешће се користи ујутру, међутим можете га примењивати и било када у току дана. Његова употреба препоручује се 3 до 4 пута недељно, а прве резултате приметићете након само неколико дана.

Прочитајте још: Зашто се каже "КАО ДА ЈЕ ПАО С КРУШКЕ"? Нећете веровати какво значење се везује за ову воћку

Сода бикарбона

Сода бикарбона чини једну од главних супстанци која се користи при прављењу паста за зубе јер постиже ефекат избељивања зуба, док се на природан начин може користити на више начина. Избељивање зуба содом бикарбоном сматра се за један од најпопуларнијих природних начина за постизање белих зуба. Четкицу за зубе потребно је уваљати у соду бикарбону, а затим темељно истрљати зубе два-три минута након чега их је потребно испрати. 

Прочитајте још: НАЈЗНАМЕНИТИЈЕ СРПКИЊЕ: За многе од њих нисте чули, а дугујемо им велику захвалност

Активни угаљ

Избељивање зуба активним угљем једна је од популарнијих метода која се данас користи, нарочито код омладине, јер је ефикасан, приступачан, и даје резултате након само неколико дана. Оно што треба да урадите јесте да капсуле активног угља ставите на четкицу и њоме истрљате зубе 2-3 минута. Након што завршите, уста исперите млаком водом. Капсуле активног угља можете наћи у свакој апотеци, и он масира десни приликом прања, а највеће ефекте приметићете ујутру када се пробудите.

Прочитајте још: ТРИК СА ШИБИЦАМА: Убаците их у воду у којој кувате јаја и решите проблем који мучи сваку домаћицу

 

Хидроген

Хидроген поседује природни ефекат избељивања зуба. Често се налази у производима који су намењени усној хигијени и поред тога што избељује зубе, он уништава и бактерије у устима. Можете га пронаћи у свакој апотеци и његовим коришћењем уклонићете лош дах, дезинфиковати ране у устима и спречити поновно појављивање истих. Пасту од хидрогена једноставно је припремити. Помешајте 2 кашичице хидроген пероксида од 3% са 3 кашичице соде бикарбоне и користите ту смесу за прање зуба једном до два пута недељно у трајању од 2 до 3 минута.

Прочитајте још: Мистерија Стоунхенџа је КОНАЧНО РЕШЕНА - стручњаци успели да открију чему је служио (ФОТО)

Јабуково сирће

Јабуково сирће се користи због ацетичне киселине, која помаже при уклањању мрља са зуба. Знајући да сирће може оштетити зубну глеђ, оно се меша са водом. Кашику јабуковог сирћета потребно је растворити у чаши од 250 милилитара воде, и та течност се користи искључиво за испирање усне дупље, односно мућка се у устима. Након тога, потребно је сачекати сат времена и зубе опрати нормалном пастом како не бисте оштетили зубну глеђ у додиру сирћета са четкицом. Јабуково сирће помаже вам при избељивању зуба, уклања каменац и уништава бактерије у усној дупљи.Јако је важно да не направите јачи раствор него што је прописано, јер у супротном можете оштетити зубну глеђ. Стоматолози ову методу избељивања зуба не препоручују да не би дошло до оштећења.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.