Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
доручак

Пијете ЦЕЂЕНУ ПОМОРАНЏУ УЈУТРУ? Да ли је ово добра навика?

Током одрастања много пута смо имали прилику да чујемо колико је витамин Ц важан за наш организма. Ипак, јутро није најбоље време за уношење овог витамина у људски организам.

1637427765_shutterstock_289335989.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Када попијете сок од поморанџе или било који други сок, шећер из њега подиже ниво серотонина (хормона среће), што вас чини срећним на кратко. Ипак, због дејства инсулина који се активира приликом уноса сока, убрзо ће доћи до пада шећера и енергије. То је и разлог зашто уношење воћног сока ујутру није баш најбољи избор.

Прво што унесете у организам ујутру утиче директно на ваше неуротрансмитере и на то како ће ваш мозак функционисати. Стога, веома је важно да уз јутрарњи оброк уносите житарице и орашасте плодове, а као пиће – искључиво воду.

Док се шец́ер у 100 посто воц́ним соковима јавља природно - не додаје се, као што је у сличај са индустријским соковима, начин на који тело прерађује и реагује на овај шец́ер је у суштини исти, говори истраживање ЈАМА Нетворк Опен.

Прочитајте још: Сок од ПАРАДАЈЗА је здрав, али није препоручљив за свакога: Ко не сме да га пије?

Научници су закључили да иако воц́ни сокови можда нису толико штетни као зашец́ерени сокови, али они сигурно нису толико здрави - сок од поморанџе садржи калорије од којих су скоро све из шец́ера.

Без икаквих хранљивих састојака који засиц́ују и успоравају варење попут влакана, здравих масти или протеина, сок од поморанџе може да изазове скок и пад шец́ера у крви, што може довести до повец́ања телесне тежине на исти начин на који то чине газирана пића.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas