· · Коментари: 0
чај

Разлози због којих би требало да пијемо ЧАЈ ОД МЕНТЕ

Мента може помоц́и у спречавању надимања и поремец́аја варења.

1627474631_fresh-3383581_1280.jpg
Фото: Пиxабаy

Недавне студије такође су показале да екстракт менте опушта органе и ублажава бол и грчеве. Испитаници су приметили да су се након 4 недеље узимања чаја симптоми дигестивног поремећаја смањили за око 40%. Поред тога, капсуле пеперминта спречавају мучнину код оних који се подвргавају хемотерапији.

Зашто је добар чај од менте?

Смањење главобоље и мигрене

Мента опушта мишиће и ублажава напетост па вам може бити верни помоћник у борби против неких врста главобоље. Најсигурније је утрљати уље менте у пределу слепоочница и врата или попити шољу чаја од менте.

Прочитајте још: Камилица и црно вино за затегнуто лице: Садрже моћну супстанцу о којој се мало прича!

Енергија

Студије су показале да чај од менте може позитивно утицати на нервни систем, повећати ниво енергије и спречити дневну поспаност.

Помоћ у мршављењу

Чај од менте освежавајућег је слатког укуса, без калорија и кофеина. Поред тога, пеперминт може благо смањити апетит, што је важно у борби против сувишних килограма.

Прочитајте још: Чаробна РУСА пржи брадавице боље од ласера и добро је позната у народној медицини! (РЕЦЕПТ)

Побољшање концентрације

За оне који имају потешкоће са концентрацијом, пеперминт ће бити неизоставна помоћ. Мента такође позитивно утиче на памћење и брзину реакције.

Борба против бактеријских инфекција

Мента се може користити за борбу против неких бактерија, укључујући Стапхилоцоццус ауреус, Салмонеллу и Листериу. Нана спречава раст микроорганизама, а такође је способна да делимично дезинфикује усну шупљину и благотворно делује на дисање.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.