Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ДАР ПРИРОДЕ

Сок од ароније снижава притисак и уклања боре

Бобице ароније познате су по томе што побољшавају циркулацију крви, јачају крвне судове и смањују ризик од срчаних болести.

1630405809_Depositphotos_21435513_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Слободни радикали су узрок разних болести у телу, а аронија може да спречи њихов настанак чиме се превенирају и болести попут дијабетеса.

Прочитајте још: Ево шта ће се догодити у вашем телу ако МЕСЕЦ ДАНА једете БАНАНЕ са црним тачкицама!

Аронија дезинфикује крвоток

Зрели плодови ароније садрже велику количину фенола, који дезинфикују крвоток, подстичу зацељење рана, уклањају отровне материје из тела, смањују упале, побољшавају еластичност крвних судова и спречавају њихово зачепљење.

Ко пије аронију има нижи крвни притисак
Крвни притисак
Аронија значајно помаже у одржавању нормалног крвног притиска. Она спречава грчеве у крвним судовима и држи крвни притисак далеко од "опасне зоне".

Учесници студија који су конзумирали аронију су на крају истраживања имали смањен ризик од кардиоваскуларних болести, смањен крвни притисак, смањен ниво лошег холестерола, и многе друге здравствене предности.

Прочитајте још: Ко дневно једе шаку ШЉИВА нема проблема са костима

Аронија спречава настанак бора

Бројне студије су показале да антиоксиданси штите од многих дегенеративних болести, попут рака и болести срца, а и успоравају процес старења, а аронија их има у изобиљу.

Они су такође кључна компонента против бора, јер могу помоћи у заштити коже од штетних ефеката загађивача околине, дуванског дима, сунчевог зрачења и других фактора који узрокују да тело производи слободне радикале.

Према једној студији, целе бобице ароније имају већу антиоксидативну активност од сока. Дакле, свеже или сушене бобице ароније пружају максималну корист.

Прочитајте још: ПЧЕЛИЊИ ВОСАК: Ево зашто треба да га имате у кући и осам начина како да га употребите!

Ипак, требало би имати на уму да изузетно високе дозе антиоксиданса могу да направе више штете него користи. То је разлог зашто је важно да се следе препоручене дозе - у случају сувих бобица ароније, то је обично кашика бобица дневно.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas