· · Коментари: 0
ПОСТ

Руски травар Дмитри Јуровски препоручује ЧАЈЕВЕ за УСКРШЊИ пост

Припрема организама за пролећне температуре и сезону поста мора кренути већ сада, саветује познати руски травар.

1618489517_divljajagodaDepozit.png
Фото: Депозитфото

Јак и снажан имунитет мора се одржавати током целе године, посебно на преласку годишњих доба у време светске пандемије корона вируса. Поред тога, сезонски грип и прехладе такође нападају имунитет, па је превентива из народне апотеке кључна за очување општег здравља организма. Познати руски травар Дмитриј Јуровски препоручује биљне чајеве за сезону пред нама, када организам припремамо и за велики Васкршњи пост.

Прочитајте још: РУСКИ лекар и научник ХРИСТО МЕРМЕСКИ открива револуционарни лек за НАЈТЕЖЕ БОЛЕСТИ (РЕЦЕПТ)

Припрема организама за пролећне температуре и сезону поста мора кренути већ сада, саветује познати руски травар. Како бисте остали снажни и здрави, Дмитриј Јуровски саветује биљне чајеве који подижу животну енергију и надокнађују дефицит витамина у организму.

Рецепт
Пола кашичице цвета кантариона помешајте са истом количином дивљег оригана.Прелијте смесу са 250 мл кључале воде па оставите да одстоји сат. Конзумирајте дневно једну до две чаше напитка са мало млека или меда по свом укусу.Овај чај се не препоручује трудницама и пацијентима који пате од хипертензије.

Кантарион и оригано

У Русији је одувек био цењен чај од кантариона и дивљег оригана. Он има антиоксидансно и антибактеријско деловање, повећава отпорност на вирусе и ублажава симптоме депресије. Кантарион је познат по антибактеријским и антивиралним дејствима.

По

Такође се употребљава код чира на желуцу и дванаестопалачном цреву, за поремећаје варења, стимулацију лучења желудачних сокова и олакшања варења.

Прочитајте још: РУСКИ кардиолог Михајлович открива тајну дуговечности СРБИМА: Шест вежби за ЗДРАВУ КИЧМУ и у десетој деценији живота

Кантарион Фото: Депозит

Рецепт
Једну чајну кашичицу уситњене биљке прелијте са 250 мл кључале воде. Сачекајте пола сата да одстоји. Попијте две до три шољице чаја током дана.

Кипровина

Кипровина је позната као копорски чај, по селу Копор, близу данашњег Петрограда у Русији.

Садржи више витамина Ц од лимуна.

Ова биљка садржи шест пута више витамина Ц него лимун. Он подиже имунитет, нормализује крвни притисак, олакшава главобољу и смањује нервозу.

Прочитајте још: Револуционално откриће руских научника: Хељда је супер-фуд, а осим што успорава старење има и неверватне моћи!

Шумска јагода

Напитак од ове биљке помаже у борби против анемије, срчаних обољења, алергије и леукемије. Редовним конзумирањем јагода убрзавате циркулацију, успоравате старење и губитак еластичности ткива. Ово значи да јагоде помажу у борби против целулита.

Рецепт
Две супене кашике биља додајте у један литар кључале воде.Ставите напитак на два до три сата у врућу рерну.Конзумирајте две до три шољице чаја свакодневно.
Јагоде смањују апетит, нискокалоричне су.

Јагоде смањују апетит, а притом су и нискокалоричне па су често саставни део многих популарних дијета. У народној медицини, чај од листова дивље јагоде користи се за јачање целог организма, одстрањује песак и камење у мокраћи и, уопште, помаже у излучивању мокраће. Такође, прочишћава крв. Можемо га појачати ако додамо и листове малине, плућњака, тратинчице и купине. Чај од листова лечи цревни и желудачни катар, пролив и хемороиде, подстиче варење.

Прочитајте још: Чувена РУСКА ТРАВАРКА Несторова открива: Ово је 8 златних правила за превенцију свих болести

Рецепт
Супену кашику биља прелијте са 250 мл кључале воде. Нека се охлади. Попијте једну до две чаше чаја током дана. Напитак се конзумира после оброка. Чај од рибизла се не препоручује трудницама и пацијентима са тромбофлебитисом.

Фото: Депозит

Црна рибизла

Пупољци и младо лишће црне рибизле садрже много витамина и минерала.

Лист црне рибизле лечи реуматизам.

Лист црне рибизле је ефикасан биљни лек за лечење реуматизма. Чај нормализује крвоток, лечи анемију, помаже код обољења коже.

Прочитајте још: Негативност утиче на здравље и више него што смо мислили

Лист рибизле садржи, поред флавоноида, и танине, што је посебно занимљиво за људе које мучи Кронова болест или хронична упала дебелог црева.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.