Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
здравље

АРОНИЈА је бобица ВИТАМИНА И МИНЕРАЛА: Ево за шта је добра

Аронија је воц́е богато антиоксидантима.

1623085683_Depositphotos_83886870_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Сматра се да су здравствени бенефити ароније изузетно богати, те се сврстава у једно од најздравиих воћа.

Аронија и здравље

До данас је неколико великих свеобухватних студија тестирало ефекте ароније на људско здравље.

Прочитајте још: КРАСТАВАЦ: Поврће са мало калорија, а много нутритивних преднсти

Метаболички синдром

У малој студији објављеној 2010. године, истраживачи су открили да екстракт ароније може да користи људима са метаболичким синдромом - скупом здравствених проблема повезаних са повец́аним ризиком од срчаних болести и дијабетеса, укључујуц́и вишак масти на стомаку, висок холестерол, висок крвни притисак и упале, пише Верy wелл хеалтх.

Дијабетес

Аронија може да помогне да се шец́ер у крви контролише код особа са дијабетесом. Након што су три месеца свакодневно пили 200 милилитара, вештачки заслађеног сока ароније без шец́ера, пацијенти са дијабетесом показали су смањење поста ниво шец́ера у крви.

Прочитајте још: Да ли сте знали да чаша ТОПЛЕ СЛАНЕ ВОДЕ ослобађа организам од отрова? Ево како се припрема и конзумира

Друге прелиминарне студије истражују потенцијал употребе екстракта ароније у лечењу хипертензије и сродних кардиоваскуларних стања.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas