· · Коментари: 0
АЛТЕРНАТИВА

"Чини да леукемија буде блажа од обичног грипа": Чему све прибегавају пацијенти оболели од рака

Један продавац тврди да витамин Ц у облику соли зауставља карцином, а други да конопља лечи мултиплу склерозу

ALTENARTIVAN-MEDICINA-3.jpg

Витамини који лече леукемију и неуролошке болести, чудотворне жваке за бољу потенцију, бабин зуб и маст од јазавца за лечење реуме, само су неки од производа које трговци продају као лековите. На граници легалног, многима су овакви производи "сламка спаса" у покушају лечења најтежих болести, док с друге стране, пацијенти који су на својој кожи осетили штетно дејство сумњивих препарата, нису никаква реткост.

Прочитајте још: Уколико имате проблем са бубрезима, КОПРИВА је решење! Свима је доступна, а ЕВО РЕЦЕПАТА

Међу великим бројем синтетичких лекова и препарата из кућне радиности, тешко је знати који производ је заиста делотворан, који је "шећерна водица", а који може да изазове озбиљне здравствене последице.

- Најчешће нас зову пацијенти који су од класичне медицине добили све што она нуди, али ништа им није помогло - каже један од продаваца алтернативних производа за "Новости" - Има случајева у којима пацијнети одбију узимање терапије која се користи у класичној медицини и крену сами да траже решење.

Враћа изгубљене делове ткива
Најбољи лек за лечење гангрене је "замлађивач" рана, кажу продавци.- Лек чијом применом ране сигурно зарастају веома брзо, тако што се враћају изгубљени делови ткива. Делује и код особа које болују од дијабетеса - пише у огласу уз број телефона.

Лекови и препарати алтернативне медицине који се најчешће рекламирају и најбоље продају јесу они за губитак килограма, побољшање ерективне функције и све чешће, лечење карцинома.

Прочитајте још: Реуму можете да ублажите без лекова: Састојке за природне рецепте имамо КОД КУЋЕ, а ево како да их направите

- Витамин Ц који се користи у облику соли и има довољне количине натријум-аскорбата, чини да леукемија буде блажа од обичног грипа - тврди се у једном од бројних огласа. - Овај производ који помаже код рака пробавног тракта, директно улази у ћелије рака и убија их, може да се наручи по цени од само 999 динара.

Велике полемике међу стручањацима изазива коришћење медицинског петролеја, који до наших крајева најчешће стиже из Мађарске и Албаније. У појединим земаљама Европе, капсуле петролеја могу легално да се купе у апотекама и користе се за лечење рака и многих других болести.

- Само 100 одсто пречишћени петролеј, односно керозин, јесте безопасан и лековит - каже продавац овог производа. - Може да се препозна по томе што се визуелно не разликује од воде. Цена оригиналног, природно рафинисаног петролеја из албанског извора је око 150 евра по литру.

Прочитајте још: Зашто бебе треба да носе ћилибар? Жуто балтичко сунце на огрлици штити од болести

Понуде у којима се тргује производима за бољу сексулану моћ и повећање груди, готово да се не могу избројати. Међу њима су кафа за сексуалну стимулацију, шејк од папаје, турски мед и "бабин зуб".Сирупи, чајеви и креме нарочито су популарни.

- Потребно је избегавати свакодневно коришћење непотребних хемијских таблета и лекова, јер немају никакво дејство - тврде продавци. - Жвакаћи препарат за потенцију је производ пријатног укуса ананаса и ментола, има много јачи ефекат. Најпродаванији препарат је крема за попуњавање груди, чији активни састојци немају никаквих нежељених дејстава. 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.