Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗДРАВЕ НАВИКЕ

Зелени чај вам је превише ГОРАК? Доносимо савете како да га учините УКУСНИЈИМ И ЗДРАВИЈИМ

Ово су корисни савети за побољшање укуса зеленог чаја

1674718945_272415_shutterstock-420136594_f.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

Здрава храна не мора да буде безукусна, па ево неколико начина да зелени чај учините бољим укусом. Зелени чај се сматра идеалним чајем за мршављење, који помаже да изгубите вишак килограма. То је пиће без калорија, а шоља зеленог чаја дневно може вашем телу дати довољно антиоксиданата. Ако желите да побољшате укус свог напитка за детоксикацију, ево неколико једноставних начина да то урадите.

Прочитајте још: Откривамо 5 начина како да пијете више воде дневно

Исправан начин кувања

Добијање правог укуса зеленог чаја зависи од тога како га кувате.  Прво сипајте чашу воде у чајник и ставите на средњу ватру. Када проври, искључите ватру. Додајте прокувану воду у шољу и додајте 1 кашичицу листова зеленог чаја у цедиљку и ставите на шољу. Уверите се да је дно сита потпуно потопљено у воду и да су листови засићени водом. Оставите да се кува само 2 минута и уклоните сито. Лагано промешајте кашиком и зелени чај је спреман за пиће.

Лимун и мед су одлични додаци зеленом чају...

Уверите се да никада не додајете зелени чај у чајник док вода кључа. Зелени чај се увек додаје у воду након што проври да би се добио прави укус.

Додаци у чај

Лимун и мед су одлични додаци зеленом чају. Лимун даје чају пријатну цитрусну нијансу и даје му свеж укус. С друге стране, мед даје праву количину слаткоће, а укус меда се добро слаже са травнатим тоновима листова зеленог чаја. Можете додати и мало свеже ренданог ђумбира ако желите да чај буде мало љут. Лимун такође помаже да се боље апсорбују хранљиве материје из зеленог чаја.

Биљни чај

Прочитајте још: 8 разлога због којих треба да једете КРУШКЕ: Имају веома позитиван утицај на здравље, а за ову групу људи су посебно корисне

Ако волите биљне чајеве, само додајте 3-4 листића менте у шољу. Ово ће вашем зеленом чају дати леп укус менте. Мента не само да ће додати укус, већ је и учинити здравијом. Ако желите слабо скуван чај, потопите кесицу чаја у врућу воду на један минут. Ако желите јачу мешавину, можете оставити кесицу чаја да се намаче 2 минута. Потапање листова зеленог чаја у топлу воду дуже од 3 минута сигурно ће загорчати укус.

Зачините га

Додавање штапића цимета, неколико млевених паприка и звездастог аниса приликом кувања чаја не само да ће повећати његову нутритивну вредност, већ ће и додати укус. Ако избегавате мед, цимет би могао бити разумна замена.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas