· · Коментари: 0

Знате ли која је ОВО биљка? Од ње се прави најбољи ДОМАЋИ СПРЕЈ за спавање! (РЕЦЕПТ)

Ако вам је икада било тешко да заспите, онда је овај домаћи спреј за спавање за вас.

1632403229_sweetgrass-67608_1280.jpg
ФОТО: Пиксабеј

Пун је етеричних уља за која се зна да помажу у мирном ноћном сну. Арома је изузетно смирујућа и помаже да се ваш ум и тело доведу у стање у којем можете да се опустите од напорног дана. Довољно је да попрскате спреј по јастуку и постељини пре спавања.

Прочитајте још: Ослободите се непријатног задаха и бактерија уз ДОМАЋУ течност за ИСПИРАЊЕ уста! (ЧЕТИРИ РЕЦЕПТА)

Рецепт за спреј

Састојци: 

  • 10 капи етеричног уља лаванде
  • 10 капи етеричног уља ветивера
  • 10 капи етеричног уља кедровине
  • 1/2 шоље воде
  • Стаклена боца 

Поступак: 

У стаклену бочицу са распршивачем додајте воду и етерична уља. Попрскајте јастуке и постељину док се спремате у кревет. Протресите пре сваке употребе.

Како етерична уља помажу против несанице?

Етерично уље лаванде: Познато по својим умирујућим и опуштајућим својствима. Етерично уље које морате имати у свим домовима. Умирујућа својства лаванде дају миран сан и ублажавају осећај напетости.

Етерично уље ветивера: Са јединственом, егзотичном аромом, познато је да ветивер пружа умирујући ефекат на емоције - што га чини идеалним за терапију масаже и подстиче миран сан.

Етерично уље кедра: Умирује ум и тело. Има умирујући топао, дрвени мирис који даје осећај опуштености.
 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.