Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРЕВЕНТИВА

Баците опасне АНТИХИСТАМИНИКЕ! Ово су руски народни савети да се решите свих врста АЛЕРГИЈА

Са првим цветањем и листањем на пролеће долазе и алергијске реакције

1647723206_allergy-g89c4625ce_640.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Бројни примери имају доказе добијене путем научних истраживања и тестирања, а поједине хвале пацијенти без обзира што медицина није званично потврдила и објаснила њихову делотворност. Природно лечење код особа са алергијом има користи пре свега у виду ублажавања постојећих симптома.

Прочитајте још: Мистерија Стоунхенџа је КОНАЧНО РЕШЕНА - стручњаци успели да открију чему је служио (ФОТО)

У наставку су рецепти и савети стручњака руске алтернативне медицине, који ове препарате препоручују својим пацијентима, било деци или одраслима.

Препарати доктора Ханина

Оцедити сок из свежег корена целера. Пити по 1 до 2 чаше сока на дан, пола сата пре јела. Може се припремати и чај од 2 кашике самлевеног корена целера. Напитак оставити 2 сата у чаши хладне воде, па након тога процедити и пити по 100 милилитара напитка 3 пута на дан пре јела.

Прочитајте још: Зашто се каже "КАО ДА ЈЕ ПАО С КРУШКЕ"? Нећете веровати какво значење се везује за ову воћку

Једну кашику сувих или свежих цветова коприве прелити са 250 милилитара вреле воде. Оставити да одстоји у добро покривеној посуди пола сата, па процедити. Пити по пола чаше 4 до 5 пута дневно или по једну чашу три пута дневно. Напитак се конзумира умерен топао. Користи се код алергијских осипа, фурункулозе, екцема, шкрофула као добро средство за чишћење крви.

Препарат за алергијски осип

Помешати 50 грама камилице и 50 грама лишћа коприве. Прелити све са пола литра кључале воде. Нека одстоји поклопљено 30 минута. Затим процедити. Пити више пута на дан по пола чаше овог чаја. Већ првог дана проћи ће свраб. Припремајте и пијте чај неколико дана, док осип не прође.

Репух за ублажавање симптома алергијског ринитиса

Прочитајте још: "ПРЕЛЕПА ИВАНА И БГ СУКЊА": Ивана Шпановић у модној комбинацији коју ће све жене желети да ископирају (ФОТО)

Ово  је одлично средство за ублажавање симптома алергијског ринитиса попут кијавице, запушеног носа и свраба у пределу очију. Могућа је примена и код третирања екцема, али и других проблема на кожи као што су акне, модрице и опекотине. Супену кашику ситних комадића листа лековите биљке прелити са 200 милилитара вреле воде, а затим течност процедити након пола сата мировања. Узимати 2 до 3 шоље дневно и пити у малим гутљајима.

Нана за третирање алергије

Нана умирује систем органа за варење заједно са упалом насталом због алергије на унету намирницу. Одлична је и за зачепљен нос и хидрира захваћену кожу, убрзавајући њену регенерацију. Шаку свежих листова нане опрати и прелити са 400 милилитара воде која је врућа и претходно прокључала. После 5 минута стајања процедите чај и попијте га у два пута током дана. По жељи додати пар капи лимуна.

Прочитајте још: Ево како да посадите ЛИМУН У ШОЉИЦУ код куће (тако добро мирише!)

Морска со за разноврсне алергијске реакције

Морска со се користи на више начина када су у питању разноврсне алергијске реакције, а најзаступљенија је примена код проблема са респираторним трактом и алергијама на полен. Убрзава се опоравак организма од тегоба и разређује секрет унутар синусних шупљина. Препарат се припрема са 250 милилитара млаке воде коју је потребно помешати са три кашичице морске соли и кашичицом соде бикарбоне. Помоћу спреја прскати раствор у ноздрве по потреби.

Спирулина решава различите алергије

Прочитајте још: "СПАВАЛИ СМО НА СТРУЊАЧАМА, НИСМО ИМАЛИ ЗА УЖИНУ": Сека Алексић данас живи у луксузу, али не заборавља тешке дане

Спирулина  је врста алге која је добила назив по специфичном спиралном облику, а њена боја варира између зелене и плаве. Има вишеструку употребу у алтернативној медицини. Између осталог, корисна је и за лечење алергија. Ублажава постојеће симптоме, јача имунитет и олакшава опоравак организма. Такође, подстиче избацивање токсина из тела. Свакога дана попити размућену кафену кашичицу спирулине у праху са кашичицом воде и пола кашичице меда.

Еукалиптус природно средство за алергије

Еукалиптус  и етерично уље на бази ове биљке веома су делотворна природна средства за алергије. Понаша се противупално и смирује организам, помажући му да се брзо реши симптома и опорави се. Идеалан је за алергијски ринитис јер чисти дисајне путеве и решава проблем кијавице и свраба у пределу носа и очију. Свакога дана неколико пута удахните арому етеричног уља на бази еукалиптуса да би се решили проблема са алергијама.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas