Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ГЉИВИЦЕ

Била је код ПЕДИКИРА, па отишла на базен: Нокти су јој ПОЗЕЛЕНЕЛИ, а ЛЕК се налазио у фрижидеру

Случај Београђанке која не зна где је добила гљивичну инфекцију ноктију разлог је да се забрину многе жене.

blur-1853302_1280.jpg
Oglas

Гљивице се чешће добијају на ножним ноктима, а могу да прерасту у озбиљан здравствени проблем. Београђанка коју су нокти почели да сврбе, када је поново отишла у козметички салон схватила је да су потпуно опозеленели. Лековима је спречена инфекција, нокти су јој отпали и после шест месеци ће јој израсти нови,  а средства којима је могла да спречи настанак гљивица налазила су јој се у - фрижидеру!

Прочитаје још: Ову намирницу ЈЕДЕМО СВАКОГ ДАНА, а она нам РАЗАРА МОЗАК

Гљивице на ноктима су честа појава, а ради се о промени на ноктима коју изазвају микроорганизми који се развијају у мрачним, влажним и топлим условима. Лечење ноктију траје недељама и најчешће - отпадну. Међутим, уколико се процес "ухвати" на самом почетку наде у брзо излечење су веће.

После маникира попијте јогурт Фото: Пиксабеј

Гљивице на ножним ноктима се најчешће "покупе" ходањем без папуча око базена или по плочицама бања и спа центара које посећује велики број људи. Добијају се и ношењем синтетичких чарапа и сандала које спречавају дисање коже. Најлешчће се добијају од вештачких ноктију.

Пре него што се инфекција значајније прпошири, ево неколико природних рецепта за њихово ефикасно сузбијање.

Лековити јогурт

Јогурт садржи такозване "добре бактерије" које су веома корисне у борби против гљивица. Једноставно утрљати на видљива и лако доступна оболела места и испрати након неколико минута деловања. Овај поступак треба поновити неколико пута у току дана.
 
Сода бикарбона

Главна предност коју пружа сода бикарбона је што ствара алкалну средину која не прија развоју гљивица на ногама.
Помешајте воду и соду бикрабону тако да добијете густу пасту. Помоћу вате наносите на оболела места и оставите да стоји 15 минута, па исперите топлом водом.

Микоза нокта
Микоза нокта се јавља код старијих особа, претежно мушкараца и оних које пате од лоше циркулације. Гљивице на ноктима ногу појављују  10 пута чешће него на рукама. Нокти постају тамни, без сјаја, врло крхки или испрекидани, почињу да се листају и попримају неугодан мирис.

Јабуково сирће

Поред соде бикарбоне, јабуково сирће је друга ствар коју увек морате имати у кући, а посебно ако вас муче гљивице на ногама. Помешајте две чаше воде са пола чаше јабуковог сирћета у лавору и потапајте ноге око пола сата.

Бели лук и јабуково сирће треба увек имати у  кући.


 Купка од белог лука

Бели лук је чудесан састојак са моћним антигљивичним и антибактеријским својствима, који може да вам помогне да излечите гљивице на ногама. Узмите неколико главица белог лука, ситно их изгњечите и ставите у лавор са водом. Потопите ноге на пола сата.
 
Уље дивљег оригана

Ово је још једна моћна биљна опција која има снажна антигљивична својства. Да бисте употребили уље дивљег оригана за лечење гљивица на ногама помешајте неколико капи овог уља са кафеном кашичицом маслиновог уља и мажите оболеле нокте.

Прочитајте још: ХИТ у свету: Kако да САМИ направити МЕТАЛНЕ или нокте са флеком од БЕНЗИНА (ВИДЕО)

Орахово уље

За лечење гљивица на ноктима препоручује се и чешћа употреба ораховог уља.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas